View Single Post
Eski 03-12-2013, 08:00   #1219
arif göçmen
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın arif göçmen,bizim Fernor bahçemiz 2011 Aralık ayında kuruldu. Fidanlar 2. yazını bitirip kışa girdiler. Edirne'de daha önce kurulmuş bir Fernor bahçesi olduğunu duymadım. Edirne ve kuzey ilçelerinde,Chandler çeşidinin erken sonbahar donlarından büyük zarar gördüğünü düşünürsek,Fernor'a olan ilgi kaçınılmaz olacaktır. Biz de,örnek bahçe olarak varlığımızı sürdürmekten mutluluk duyarız.

Henüz verime yatmış bir bahçe olmadığı için ağaç başı kg bilgisi veremiyorum. Sadece,Fernor'un bir kaç meyvesini görebildik,tadına bakabildik. Bana göre oldukça lezzetli idi. Kabuğu ince ve içi beyazdı. Tartmadığım için kaç gram olduğunu bilmiyorum ancak dış kabuğu Chandler'a göre daha pürüzlü ve şekilsiz. Diğer taraftan,iç olarak Chandler kadar güzel.

Tozlayıcı olarak 5% Fernette ve 2% Balkal kullanıldı. Henüz tek tük erkek çiçek yapıyorlar,bu yüzden tozlama zamanları tam belli değil.

Yaprak dökümünde ise,Fernor bugün itibari ile 60 % yaprak döktü,Chandler 10% döktü diyebilirim.

Fernor,Chandler'dan 10 gün geç uyanıp,10 gün de erken yaprak döküyor. Yani en az 20 gün avantajlı.
dGERLİ DOSTUM anladıgım kadarı ile 03.12.2013 tarihi itibari ila yazıyorsunuz benim bulundugun kaman da ve iç anadoluda bundan 40 gun once bir don oldu oldu butun cevizler etkilendi bu don yanı sonbahar erken donları sızın oradada yaşansa idi inşallah yaşanmaz en buyuk zararı sizin fernorlar gorurdu çunku bizim burada en buyuk zararı fernor gordu ,size tavsiyem çiçeklenme zamanını takip edin ağaçlarınız çiçek dokumu yapıyormu,fernor çeşidi ne kaman 1 ,nede çhantler kadar verimli iç verimi yuzde 45 bu bilglileri de unutmayın saygılarımla,

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön