Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan
Sayın Arif GÖÇMEN, biraz kızmışsınız belli ama bence tartışılan konu fidan olarak dikilen'in tohum olarak yerine dikilen kadar kuvvetli ve aynı derinliğe gidebilen bir kazık kök sistemine sahip olup olmadığı. Tohumdan dikilen ceviz fidanının ilk yıl sulanmadan bile nerdeyse yazı geçirmesi, diğer yıllar da da susuzluğa daha dayanıklı olması fidan olarak dikilenin tohumdan yerine dikilen kadar derine kök salamadığının göstergesi değilmidir. Fidan olarak dikilip yazı susuz atlatabilen bir fidan ben bizim bölgede görmedim. Değil yaz boyu yazın sıcak günlerinde sulamayı 1 hafta geçirince kuruyup geçen fidanları çok gördüm. Ama tohumdan dikilen o sıcak günlerde bile kurumadı. Selamlar
|
Değerli dostum herhangi bir fidan dikildiği zaman en az iki yıl haftada bir defa sulanmalı sulanmaz ise sadece ceviz fidanı degil bütun fidanlar sulanmak zorundadır.Bu süre boyunca sulanırsa fidan çok saglıklı kazık kok yapar.Bunu ğomlemleyerek ögrenebilirsiniz ben gözlemleyerek ogrendim.Diğer taraftan tohumdan dikilen bitün bitkiler daha güçlü kok yapar bu fikri savunan rahmetli lokman avşar hocamdı ben onunla tohumdan dikilen 6 aylık bir fidan soktuk kazık kok 1.60 cm idi bunu inkar eden yok sadece fidanın kazık kok yapıp yapmadıgı ,düzenli sulanan fidanda çok güzel kok yapıyor.SAYGILARIMLA