View Single Post
Eski 02-12-2013, 22:56   #1215
hdoğan
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli ceviz dostları siz sadece duyduğunuzu tv kanalından gördüğünüzü bir hocanın kazık kok kesiliyor tekrar kazık kok yapmaz söylemlerini alıp buradan bilgi olsun diye paylaşıyorsunuz.Kusura bakmayın bu olayı anlamak için iki yıl onceki diktıgınız ağacı çıkartıp sıze zahmet olacak ama kazık kok yapıp yapmadıgını görmelisiniz,her duydugunzu burdan söylemeyin kepçeyle çukur kazılsın o fidan oyle bir kok yapıyorki kazık kok yapmaz diyenin suratına kamçı gibi çarpar ve o kok size derki sız körmüsünüz ben böyle kazık kok ve yan kok yapıyorum hayata tutunmak için bana gereken kökleri
yapıyorum.Aksini söyleyene görsel olarak cevap verebilirim .
Sayın Arif GÖÇMEN, biraz kızmışsınız belli ama bence tartışılan konu fidan olarak dikilen'in tohum olarak yerine dikilen kadar kuvvetli ve aynı derinliğe gidebilen bir kazık kök sistemine sahip olup olmadığı. Tohumdan dikilen ceviz fidanının ilk yıl sulanmadan bile nerdeyse yazı geçirmesi, diğer yıllar da da susuzluğa daha dayanıklı olması fidan olarak dikilenin tohumdan yerine dikilen kadar derine kök salamadığının göstergesi değilmidir. Fidan olarak dikilip yazı susuz atlatabilen bir fidan ben bizim bölgede görmedim. Değil yaz boyu yazın sıcak günlerinde sulamayı 1 hafta geçirince kuruyup geçen fidanları çok gördüm. Ama tohumdan dikilen o sıcak günlerde bile kurumadı. Selamlar

hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön