View Single Post
Eski 02-12-2013, 22:55   #1214
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli dostum Edirne tarafında fernor bahçeleri kaç yaşında en yaşlı fernor ağacından ortalama kaç kğ meyve alıyorsunuz? BİR FERNOR MEYVESİ KAÇ GR ? BİR KĞ KABKLU FERNOR MEYVESİNDEN KAÇ GR İÇ ALIYORSUNUZ?YAN DAL VERİMİ NEDİR ? TOZLAYICI OLARAK HANGİ ÇEŞİTLER KULLANILDI?FERNOR ÇEŞİDİNE HANGİ ÇEŞİT TOZLAYICI KULLANDINIZ ?FERNORUN ÇİÇEKLENMESİ İLE TOZLATICI ÇEŞİDİN SIZİN BOLGENİZDE UYANMA TOZLANMA TARİHLERİ NEDİR?YAPRAK DOKÜM TARİHLERİ NEDİR ben bu konuda yeterli bilgim olmadığından bilgilendirirseniz menmun olurum.SAYGILARIMLA
Sayın arif göçmen,bizim Fernor bahçemiz 2011 Aralık ayında kuruldu. Fidanlar 2. yazını bitirip kışa girdiler. Edirne'de daha önce kurulmuş bir Fernor bahçesi olduğunu duymadım. Edirne ve kuzey ilçelerinde,Chandler çeşidinin erken sonbahar donlarından büyük zarar gördüğünü düşünürsek,Fernor'a olan ilgi kaçınılmaz olacaktır. Biz de,örnek bahçe olarak varlığımızı sürdürmekten mutluluk duyarız.

Henüz verime yatmış bir bahçe olmadığı için ağaç başı kg bilgisi veremiyorum. Sadece,Fernor'un bir kaç meyvesini görebildik,tadına bakabildik. Bana göre oldukça lezzetli idi. Kabuğu ince ve içi beyazdı. Tartmadığım için kaç gram olduğunu bilmiyorum ancak dış kabuğu Chandler'a göre daha pürüzlü ve şekilsiz. Diğer taraftan,iç olarak Chandler kadar güzel.

Tozlayıcı olarak 5% Fernette ve 2% Balkal kullanıldı. Henüz tek tük erkek çiçek yapıyorlar,bu yüzden tozlama zamanları tam belli değil.

Yaprak dökümünde ise,Fernor bugün itibari ile 60 % yaprak döktü,Chandler 10% döktü diyebilirim.

Fernor,Chandler'dan 10 gün geç uyanıp,10 gün de erken yaprak döküyor. Yani en az 20 gün avantajlı.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön