Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Merhaba Ismail Abi
Siz benden sanirim 5-6 yas buyuksunuz, ben yapim itibariyle buyuk olana agabey derim, biraz suistifade ile abi yazarim. Musaade ederseniz saygi ibrazi olarak size Ismail Abi diyeyim, lutfen.
Buyuk Nazim siirinde diyorki , " Sen yanmasan, ben yanmasam, nasil cikar karanliklar aydinliga. "
Saygisizlik saymazsaniz bir onerin var.
Birkac kisi, kim olursa olsun herhangi birini ima etmiyorum, aramizda toplayalim 1000 TL.
Besin solusyonu hammaddesi alalim. Ambalajlarini da alalim.Gidelim bu isi bilene diyelim arkadas bedava yapma, senin de masraflarin olacak, bu solusyonu imal et lutfen, ne kadar urun ciktiysa hacim olarak % 10 u senin olsun, kullan, sat, bagisla senin takdirin. Kalani ver bize biz maliyetini hesaplayip fiyati burada ilan edip amatorlere verelim o fiyattan, 5 Krs karsiz. Hatta kendimiz de alsak o fiyattan alalim.
Sonra cikip ilan edelim, su kadar litre su fiyattan sattik, alanlar sunlardir, toplanan sudur, elimizdeki para 1000 TL, kar yok ve ya 1000 TL den az su kadar zarar ettik.
Ele gecenle tekrar malzeme alalim yine yapalim yine ayni sekilde devam.
Ne olur boyle olursa ne faydasi var ?
1- Parayi 3-4 kisi koyduk yaptirdik, kar yok, bir fedakarlik oldu.
2- Imalati yapan bir miktar mal aldi zarar etmedi.
3- Bizden maliyetine alan ucuza aldi kazandi.
4- Parayi koyanlar ker etmedi hesabi koydu burada faturasiyla, alanlarin ismiyle
kar olmadigini ispatladi, kimse sahtekarlik var diyemeyecek.
5- Ortaya konan para koyanlara ait, onlar bu isi yurudugu kadar goturecek, para-
lari 6 ay, 1 sene yatacak. Feda olsun !
6- Alanin ici rahat en ucuza, bilen kisinin imalettigi guvenilir mal ile calisacak
7- Forum yonetimi rahat olacak, bir sahtekarlik, falan soz konusu degil. Alanlar, nekadar odedikleri, hammadde faturasi, nakliye faturasi hepsi kopyalanip kondu basliga.
8- Mal alanlar mallari kargoya verilmeden once para vermeyeceginden hic bir korkulari
olmayacak.
Herkesin ici rahat.
Simdi arkadas ben varim. Sevgili Ismail Abim, bizden buyuksun, kendin para koy, koyma gel bu isi bosa koy tart, doluya koy tart, bir hata, eksik varsa soyle, bize onderlik et.
Ikinci isimiz, senin onerdigin saksi isinde de ayni formul olsun, orada da varim.
Zaten bir kere yapilinca, hersey ortaya cikinca , sahtekarlik, suistimal falan yk, inanin ikinci seferde ilk parayi koymaya kimisi 50 TL kimisi 100 TL cok katilan olur. Bunun adida olur IMECE, olur KOOPERATIF,olur ISBIRLIGI, olur YARDIMLASMA, olur AMATOR DAYANISMASI...
Benim nacizane onerim bu, konusmayla olmuyor Abi " Lafla peynir gemisi yurumuyor"
Birilerinin cikmasi lazim one, cikandan da cikmayandan da Allah razi olsun. Biz amatorler birbirimize sahip cikalim.
Birden karar verdim yazmaya, inanin kimseyle ozelden, telefonla falan konusmadim.
Boyle bir oneriyle haddimi astiysam affola.
Saygi ve sevlilerimle
|