View Single Post
Eski 02-12-2013, 00:08   #55
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler Mesajı Göster
Sayın Meyveli Tepe

Şeklinde başlayan yazınızı keşke lütfen benimde olduğum/takip ettiğim bir başlıkta yazmış olsaydınız. Biraz arkadan konuşmak gibi oluyor.
Benim yazdıklarımı tam okumadan fikir sahibi olmuşsunuz, ismi edilen ceviz ile ilgili yazdıklarımı tam okumamış **** anlamamışsınız ayrıca forumda hiçkimseye birşey satmaya çalışmadığımın da farkında değilsiniz. Tarım ile alakalı gibisiniz eğer teknik bir elemansanız tohumdan çıkan cevizde her yönde meyve büyüklüğü, iriliği, uyanma zamanı, hasat zamanı vb. gibi değişiklikler olacağını ben değil bilim söylüyor. Sizin bahçenizde kendi yiyeceğiniz ceviz temin olsun diye varolan 4 ağaçla 30 da-40da- 500da bahçe yapacak olan kişinin dikeceği ağaçlar bir değildir. İş ticari ise standart ürün gereklidir. Altay cevizi başlığında da yazdığım gibi eğer elinizde verimli bir çeşit varsa bunu aşı ile üretin açılım göstermiyor gibi yalanları da bırakın dedim. Aşı ile üretirseniz sattığımız insanlar standart bir ürün alır buda sisin ürününüz der kabul eder herkes dedim. Yanlış mı söylemişim???
Ha evet forum yöneticilerine de seslendim (ama hade ordan şeklinde değil) Yönetici olduğunuz forumlarda yalan yanlış bilgilerle insanlar ürün satıyorsa bunu sizinde düşünmeniz ve eleştiriye de açık olmanız gerekir.
Ne herşeyi ben bilebilirim nede sizler bilirsiniz. Forum da yazanları gruplamışsınız oraya hiç girmeyeceğim.

Bu başlıkta bunları yazdığım için de, diğer üyelerden özür dilerim.
Saygılar
Sn.Chandler,

Haklısınız bu başlıkta ceviz lakırtısı etmek olabilecek en garabet şeylerden biri. Bu sebepten affınızı dilerim.

Ruhsatsız ve ilgili yönetmeliğe göre kullanımı dahi yasak, ilaç olduğu söylenen bir şeyin mühendislik kariyerinin gerektirdiği bakış açısı ve ailevi ziraat eğitimi çerçevesinde irdelememiz gerekirken, alakasız tescil, ruhsatsız bitki koruma, çalıntı ve ilgisiz resimler, uyduruk etiket bilgisi vs.den oluşan "haticeyi" boş verip netice sanrısı ararken;
Name:  ykaya1.jpg
Views: 1082
Size:  22.5 KB
Name:  ykaya.jpg
Views: 1036
Size:  13.6 KB

şeklinde buraya düştü. Bu yüzden "arkadan konuşma" eylemini bana yüklemeyin lütfen.

Akabindeki mesajım ise oradaki yazışmalardan şahsi gözlemimdir.

Sizin içinde bulunduğunuz gruptan görünenler aynı olmayabilir. Bu da normal çünkü farklı yerlerden bakıyoruz.

"Teknik eleman" ile neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama genellikle okuduğumu anlamaya gayret ederim. Yorumlarken de bir adım geriye çekilip az biraz daha geniş bir açıdan yorumlamaya çalışırım. Sizin veya başkalarının forumda fidan satıp satmadığınız daha geniş alanda görünende önemini yitiriyor.

Mesajımda sizin söylediklerinizden bilimsel olarak nitelediklerinizin yanlış olduğuna dair de bir şey yazmıyor. Forumda 67 mesajınız görünüyor. Bunlardan 41 tanesi altay ceviz başlığında. Üye adınız da "chandler" (şebin değil, fernor değil). Yani o başlıkta niyeyse altay cevizi diye çıkan çeşide rakipmiş gibi görünen ceviz çeşidi.

Altay cevizi başlığında biraz tarama yapsak herhalde bir chandler başlığı da çıkar ki, sanırım bunu yapmak da gerekecek. Yeni tozlayıcı çeşitlerden tutun da nasıl dikilmeliye kadar bir çok şey var.

Yeri gelmişken gözlemlerime bir kaç şey daha ilave edeyim.

Birileri tutup bir çeşit getirmiş, fidanını satıyor. Çeşit henüz ülkeye giren diğer çeşitler gibi herkesin eline düşmemiş (yeni olduğundan). Getirenler belli ki, yatırım yapmışlar, risk almışlar ve ticari beklentileri var.

Ülkenin ahlakı yeni gelen bir şeyi, getirenin yatırımını ve aldığı riski kullanarak kolay para edinmeye çok yatkın.

Fidan işi de bunun için biçilmiş kaftan. Bir fidan alırsınız, doğrayıp doğrayıp aşı yaparsınız, olursunuz o çeşidin fidancısı. Tek yatırımınız "paraya kıyıp aldığınız" 1-2 fidan. Bunu o çeşidi getirenler de biliyorlar, aşıdan olmaz filan diye gevelemeleri o yüzden. Dertleri çeşidi kaptırmadan yatırımlarını kurtarıp aldıkları riski azaltmak. (aşı olmuyor söylemlerinin doğru olabilecek tek noktası regia anaca sigillata tutturulması ile ilgili olabilir, o da kanımca çok kuvvetli ihtimal değil. Öyle olsa bile sigillata anaca verimli olduğu garanti sigillata aşı olur, yine olur).

Yoksa başka çeşitle tozlaşmış bir tohumun açınım göstereceğini ilkokulda öğretiyorlar mı hatırlamıyorum ama eskiden orta okulda vardı. Çöğürden verimli ağaç olur mu? Verimli ağacın kendine tozlanması garanti edilmiş ise olur. Zor ama imkansız değil. Bu sebeple forumda sürekli tekrarladığınız bilimsel dediğiniz gerçekler yeni bir şey ortaya koymuyor.

Sadece mümkün mertebe ellerindekini çabuk kaptırmamaya çalışıyorlar ama o da beyhude, bir çok kişi o fidanlardan doğramak için aldı bile. Dolayısıyla çöğür meselesinden de gördüğüm bundan ibaret.

Bana göre beşinci grupta olan tek kişi siz değilsiniz. Genel olarak bu grubun o başlıktaki söylem ve uslupları hakkındaki gözlemim de geneldir, bu yüzden üzerinize alınmayın lütfen.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön