View Single Post
Eski 02-12-2013, 00:07   #325
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
http://www.agaclar.net/forum/1222272-post277.htm

Aslında bu linkteki bitki çalışmasında, akvaryum hava motoru ve hava taşı deneyi mevcut. Bitkinin büyüme hızı topraktakiyle kıyaslanamayacak kadar fazla. Zira aynı çiçekten toprakta ekili olanı da var. Zaten ondan küçük bir kök alıp ekmiştim.

Yani ben hava taşının etkisini mi gördüm, yoksa suyun etkisini mi tam anlamış değilim. Çünkü 1/20 oranında hazırladığım besinli su var. Hem bu sistemin içinde hemde topraktakinin sulanmasında. Her ikisi de coştu. Ama büyüme hızı sudakinde daha fazla.

Hava taşının etkisi olduğunu düşünüyorum. Tabi bu küçük bir sistem olduğu için yeterli geliyor olabilir.

Bir videoda seyretmiştim bulursam linkini eklerim, her kovaya bir fide dikiyor ve her kovaya bir hava taşı koyuyordu adam. Karşısına da hava taşı konmamış kovalar. Farkları anlatıyordu.

İkinci dikkatimi çeken de benim marul sisteminde işgüzarlık sayıp yaptığım sistem değişikliği. Depodan suyu basan pompanın bir çıkışına yine damlama sistemi parçalarıyla yukarıdan akacak şekilde suyu bağladım. Bir çıkış direk marulları besledi, bir çıkış sürekli devirdaim. Ama yukarıdan akarak.

Bu düzeneği bu hale getirdiğimden sonra inanılmaz büyüme hızı gördüm. Daha önceki yazılarımda da yazmışımdır mutlaka.

Şimdi perlatör alıp deneyeceğim. Çünkü bu konuyu araştırdığımda yapılan testlerde perlatörün, havadaki oksijeni en fazla karıştırdığı tespit edilmiş suya. Tabi bununla ilgili bilgim yok. Zaten bu konuda bizim besin eriyiği konusu gibi, alanında acayip bir kavga konusu.

Belli ki bu su arıtma, oksijenleme gibi işlerde karlı işler ve az bilinen işler

Ancak kaliteli perlatörleri öneriyorlar. Ucuzlarını değil. Orada da kalitelisinin fiyatını yazmışlardı 14 tl. Artema'nın perlatörü diye. Ucuzları da 2-5 tl arası.

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön