Sayın Kızıltan,
Merak ettiğim şey hava motoru ve hava taşıyla suya oksijen verilmesi olayı. Bu konuda çok yazı okudum ama çok tartışmalı. Yani bu konuda bilgim, deneyimim olmadan okuduklarımdan birkaç şey aktarmak istiyorum. Bilginiz dahilinde yanıtlarsanız sevinirim.
1- Hava motoru + hava taşı ile suya oksijen verilmesi bitkiye fayda sağlayamayacak bir miktarda olacağından gereksiz deniliyor. Yani bu sistemle, sanıldığı kadar suya oksijen karıştırılamazmış.
2- Hatta bir perlatör yardımıyla suya bu havataşından daha fazla oksijen kazandırılabilirmiş. Ancak bu da öyle abartılacak kadar bir oksijen karışımı sağlamıyormuş.
Gerçek manada suya oksijen karıştırmanın, sıvı oksijen üretecek sistemin kurulması ve istenilen oranda karıştırılması olarak belirtiyorlar konuyu iyi bilenler. Tabi ben konuyu hiç bilmediğimden, bunları okumakla yetiniyorum.
Oksijen ölçebilen aletler inanılmaz pahalı. Yani imkan olsa ölçüp deneyip, buraya yazarım.
1- Konuyu tam bilmediğim için soruyorum. Bu sistemin bir yararı var mı (yani mutlaka minimal de olsa vardır ama değer mi)?
2- Oksijen her canlı için çok önem arz ettiğinden sıvı oksijen üretmek kolay mı? Tabi bu soruyu da tamamen amatör düzeyde üretmekten bahsediyorum.
İnternetteki sıvı oksijen düzeneklerine bakınca amatörlerin rahatça yapamayacağı ya da yapsa deymeyeceği bir sistem gibi görülüyor.
|