Merhaba Sayın fozada.
Dallarında kopardıklarımın 1/2 si ve 1/4 büyüklüğünde daha meyveleri var.
Büyüme süreleriyle ilgili bir bilgim yok. Çünkü hayatımda ilk kez ekiyorum.
Ama şu var ki fideyi aldığım yerde adamların çok ciddi bir fide serası vardı. Daha önce de yazmıştım ismini buraya Tarsus Yonca Fide.
Bu fideler bu kadar sağlıklı büyümüş olmasalar, benim gibi bir aceminin elinde kim bilir ne hale gelirlerdi.
Açıkçası hızlı büyümelerini ben biraz yüksekte oluşlarına bağlıyorum. Yani 3. katın damında, yerden 15 metre yüksekte. Her yönden güneş alıyor. Havadar.
Biberlerden iki tanesi de sistem dışı elle suladığım gariplerden gelme.
Söylemesi ayıp ben toplayınca lepe yapıldı bunun için. Bu lepeyle gider diye

Bulgur lepesi.
Biber bir harika. Öncelikle kokladığınızda mis gibi biber kokuyor.
Lezzetine gelince. Benim ilk yediğim biber acıydı. Ama ne acı. Ona rağmen ağızdaki acılık süresi çok kısa sürüyordu. Acı sevenler bilir, hani zehir gibi diye tabir ettiğimiz bir acılık değil. Katur kutur yiyeceğiniz bir acılık da değil.
Yedikten sonra acılığı ağzınızda uzun süre kalmıyor.
Hafif sulu gibi. Çok değil ama hissedebiliyorsunuz. Yani kupkuru, sert bir yeşillik yer gibi değil.
Baklava gibi valla. Hani içimden geçirmedim değil. İnşallah biri acı çıkar diye. Benim yediğim acıydı. Tatlı olanlar da vardı. Ama alırken dikkat etmedim, hangisini hangi fideden aldım diye. Cinsi hepsinin aynı.
Domatesler de inanılmaz büyüyorlar. Hani yeşil domatesten salamura, turşu yaparlar. O büyüklükte bir çoğu. Bilemiyorum belki bir ay içerisinde kızarırlarda. Bunun yetişme süresiyle de bir bilgim yok.
Güzel güneş alıyorlar, düzenli besleniyorlar, perlit içinde, ısı yerinde, deniz manzaralı...
Daha ne olsun.
E bir de tehdit, şantaj var tabi. Her çıktığımda bakın kıymetinizi bilin. Suit dairede yaşıyorsunuz. Kirayı karşılamanız lazım. Yoksa cinsleriniz gibi tarlaya gidersiniz...
Şaka bir yana... Cidden suitte yaşıyorlar.
Topraksız Tarım = Suit Tarla
Sağlıcakla kalın...