Merhaba Arkadaşlar,
Ben sadece sistemin durduğunda ne kadar süre sorun yaşamayacağımızı test etmek için böyle basit bir deneyi yaptım.
Bir deneyi de sudan çıktıntan sonra ne kadar dayanıyor diye yaptım. Onunda resimlerini yarın ekleyeceğim.
İki maruldan birini köklerini kesmeden, diğerini kökünden keserek bıraktım.
Durumlarını yarın birlikte görürüz.
Marul çok lezzetli. Kusur olarak gördüğüm iki şey var.
1- Marul çok çabuk kırılabiliyor. Bu da sanırım kalsiyum eksikliği.
2- Son bir hafta besini kesince yüzde 10 u sapa kalkma, şekil değişikliği yaşadı.
Bu sistem, yani 1. denemede bayağı bir acemilik ve yapılmaması gereken deneyler yaptım. Örneğin farklı besin eriyikleri de kullanıldı bu sistemde.
İçeriklerini bilemediğimizden dolayı bir çok neden söyleyemeyeceğiz. Ancak 2. deneyde dediğim gibi Sayın Ankafar'ın önerdiği eriyiği hazırlayıp kullanacağım.
Belki 1 hafta süre alabilir bu. Zira bir iki elektronik aksamı da bu sefer eklemek istiyorum. Tabi zamanım kalırsa, zira işler bayağı yoğunlaştı.
Yeni ekimi katlı sisteme çevirmek istiyorum. Işık yönü itibariyle bu sistemin mevcut sera içerisinde domates ve biberlerin ışığını keseceği kesin.
Pvc Boru yerine bu sefer yağmur oluğu su kanalı kullanmayı düşünüyorum. O biraz daha estetik duruyor.
Ben 110'luk boru kullanmıştım ama bu sistemde 70'lik borun bile aynı vazifeyi göreceği kesin. Belki 70 lik boru kullanırım.
Maliyet açısından yarı yarıya neredeyse.
Amatörlük güzel bir şey. Esneksiniz. Dilediğiniz gibi hareket edebiliyorsunuz. Hemen karar vermek istemiyorum. Bakalım uygun olan hangisi olursa onu deneyeceğim.
|