View Single Post
Eski 29-11-2013, 22:04   #147
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Deryya Mesajı Göster
Sümbül soğanlarımı biraz farklı diktim. Bir sepetin içini alüminyum folyo ile kaplayıp kalem ucu ile küçük küçük delikler açtım saksı tabağına çakıl taşı koydum ki suyu fazla kaçırırsam altında gizlesin diye. Soğanları torf+perlit+hazır toprak karışımına diktim. (Aslında kumlu toprak deniyor ama benim kumum yoktu) Hafif suladıktan sonra üzerini süsledim. Soğanların karanlık ve soğuk yemesi gerektiği için balkondaki dolabıma kaldırdım.3 ay her iki saksımı da orada tutmayı ve kurudukça hafif sulamayı düşünüyorum. Gelişmelerden haberdar ederim inşallah.
Zavallıcıklar, köklerini nereye salacak? Hem o üstlerindeki taşlar da ne? Kaktüs değil yetiştirdiğiniz. Hadi o kadar zor şartlarda kök saldı diyelim, yapraklarını büyütmesi için epeyce bir yük kaldırması gerekli. Halterci değil ki bu güzeller! Ayrıca bu taşlar yüzünden toprağın hava alması da güçleşeceğinden mantari hastalıklar olabileceği gibi soğanlarınız çürüyebilir de. Üstelik dolabın içine kapatmanız da hiç sağlıklı olmayacaktır görüşündeyim. Ben balkonda, bahçede tutuyorum. Maşallah, son derece de sağlıkla yetişiyorlar her yıl. Bence siz de daha derin bir saksıya geçirin onları ve üzerindeki taşları kaldırın.

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön