View Single Post
Eski 28-11-2013, 13:01   #1206
faruk demirel
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-05-2013
tarla sürme, pulluk vs. patlatma

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Faruk Bey,

Fidanlık tesis edilmeden, yani fidan dikimi yapılmadan tarlayı toprak kuru iken 80-90 santim derinlikte tekli patlatma ile enine boyuna karıştırıp havalandırdıysanız, 30-40 santim derinlikte sürmenize gerek yoktur..Zaten 3'lü pullukla 40 santim sürdüremezsiniz..
Ayrıca böylesine derin sürümler, araziniz eğimli ise erozyon açısından sakıncalı olabilir..

Yine de, 40 santim derinlikte sürdürmek istiyorsanız fidanlara 1 metre kadar yaklaşmamak şartıyla köklere zarar vermeyecektir..Traktörcü usta olmalı..Pulluk arka iki teker arasında değil, sağ tekerleğin izinden gidecek şekilde, onun çiğnediği yerden geçecek şekilde sürüm yapmalıdır..

Fidanlıklarda pulluk mahzurlu bence..Pulluk tabanı oluşturur..Ayrıca son sıralarda pulluk derin kanallar oluşturur..
Pulluk yerine 5'li, 7'li patlatma ile enine boyuna karıştırmak daha iyi olur..Patlatma, pulluk gibi taban yapmaz aksine tabanı yırtarak suyun işlemesini sağlar..
Teşekkürler sayın pria,
Söyledikleriniz gayet mantıklı. Sayenizde pulluktan vazgeçtim, sürme işini de bahara bıraktım. Otlar biraz filizlendiklerinde patlatma makinasıyla onları 30 cm dibe gömerek mücadele edeceğim.

faruk demirel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön