Levent Ali Bey
Merhaba, sanirim mac izleyeceksin, ben izleyemiyorum burada decoder yok, neyse.
Su besin konusunda olumsuz dusunme hersey iyi gidiyor. malzeme icin gorusmelerin suruyor mu? Ankara`da bir firma soylemistim sanirim gorustun, fiyatlar nasil toptan alinca daha da inecekler mi?
Forum icinde bir soruyu ulasabildigimiz herkese soralim bakalim kac kisi var demistim, ne dusunuyorsun?
Besin icin mikrolari sivi yapalim miktari cok az oluyor, geri kalanlari toz olarak verelim nakliyesi ve saklanmasi kolay olur saniyorum, ne dersin?
Bu arada siviyi hazirlayip sonra toz halina getirelim sorun kokten hallolsun diye bir fikrim var ama, bunun icin kullanilabilecek 4 yol biliyorum. Daha once mikronixe metal tozlar icin birisini kullanmistim, vakit bulursam tumunu tekrar incelemem gerek. Bu sefer cikabilecek gazlari bilmiyorum tehlike yaratmamak icin iyi incelemem lazim. Gerekirse konuyu bir kimya muhendisine sorariz. Karar verilirse gerekli makinalari kendim yaparim, piyasanin 1/10 una malolur. Bu isin pesindeyim.
Bulabildigim 20 kadar formulu grama cevirip gonderecegim birkac gun icinde.
Bu arada yeni boru alma, bir aydir kafama takilan bir konuyu cozdum, sana burada gonderecegim. Olay su. Borularda delikler var fide dikiliyor marul buyudukce sikisiyor yer yok, ne yapiliyor bastan genis ara veriliyor bu sefer az fide dikiliyor. Dusundugum sistem sanirim bunu halledecek, cok iyi olacak.
Bana lutfen sunlari yaz, tekrar olacak ama yine de yaziver.
1- Boru capin
2- Deliklerin merkezden merkeze arasi
3- Fide boruya kondugunda ilk 10 gun marul buyuklugune gore seni idare edecek delik arasi ( merkezden merkeze)
4- En son asamada sana lazimolan delik araligi ( merkezden merkeze ) Eger 2 deki ara
yetmiyorsa yani keske su olsaydi diyorsan
5- Borularin icindeki besinin yuksekligi
6- Borular nezaman ve ne sureyle bos kaliyor ( besinsiz )
Lutfen bunlari yazarsan kafamdaki sistemi yazayim, cizim falan ekleyeyim, maliyet farki olmayacak sanirim. Ozellikle soguk yerlerde calisanlar icin iyi olacak.
Saglicakla kal
|