Çok güzel anlatmışsınız durumu sn sagol, ağzınıza sağlık.
Cemaleddin bey'in bazı uygulamalarını veya yöntemlerini kendi uygulamalarımla veya kendi benimsediğim yöntemlerle karşılaştırdığımda arada fark var ama bu fark yöntemlerden herhangi birisiyle bonsai elde edilemez anlamına gelmez veya "bu yöntem ya da şu yöntem daha iyi" asla ama asla denemez. Hele hele karşılıklı saygısızlıkta bulunma hakkı asla vermez.
Her yöntemle yapılmış çok güzel bonsai örnekleri var dünyada. Kaldı ki Cemaleddin beyin çalışmaları beni bile tohumdan bonsai yapma yönünde teşvik edici oldu (ki 3-5 deneme başlattım zaten)...
Cemaleddin beyin sabrı her zaman taktir edilecek nitelikte ve her ne kadar yöntemleri farklı da olsa her zaman saygı duyulacak kaynak/rehber niteliğinde çalışmalar bunlar.
Yaptığı bazı çalışmalar, uygulamalar yanlış bile olsa (ki "yanlıştır" demek değil asla kastım), bu bile bir öğretidir forumda paylaşımda bulunanlar ya da paylaşımda bulunmayıp sadece bilgi alma amacıyla veya farklı bir amaçla foruma girenler için.
Son olarak söylemek istediğim, daha doğrusu altını çizmek istediğim şey de artık kırıcı üslup kullanmadan, aşağılayıcı bir dil/tavır takınmadan her şeyi tartışabilmemiz gerektiği. Yurt dışındaki forumlara baktığımda karşıt görüşlü kişiler o kadar güzel yapıyor ki bu işi hayran olmamak elde değil.
Kendim şahsım adına diyebilirim ki ben bu forumda paylaşımlarda bulunan tüm bonsaici arkadaşları artık bir "bonsaiciler ailesi" gibi görüyorum, bu yönde bakarsak sanırım her şey daha güzel olur.