View Single Post
Eski 27-11-2013, 08:35   #3356
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birtanecik Mesajı Göster
Merhaba,
Filbahri çiçeğiniz hakkında bilgi alabilir miyim? Ne zaman açar nasıl yer ister. Ben Akçay' da bahçeme dikmek isterim. Haziran eylül arası ordayız.
Sayın birtanecik;
Filbahrimi, 2012 yılında Romantik' ten satın aldım.(Sanırım 10 lira idi.)
Bu yıl mayıs ayının 10'unda ilk çiçek tomurcuklarını gördüm. Mayısın son haftasına en yoğun çiçeklendiği zamandı. Haziran başında da çiçeklerini döktü ve 2014 için tüm çiçek açan dallarını budadım. Zira, bir sonraki yıla daha yoğun çiçeklenmesi için, çiçeklenme biter bitmez budanması gerekiyor.

Benimkisi iri çiçekli olanı. (Philadelphus coronarıus) Kokusuz ama çok gösterişli çiçekleri var. Çok arsız, hızlı büyüyen ve ucuz bir çalı. İkinci yılı olmasına karşın oldukça güzel çiçeklenmişti.

15-20 gün kadar önce, yanına bir tanede kokulu çiçekli olanından alıp diktim.(7,5 liraya.)

Akçay, daha ılıman bir yer. Orada mayısın ilk günlerinde çiçekleneceğini ve hazirana kalmadan çiçeklerini dökeceğini düşünüyorum.

O nedenle bahçenize, yaz boyu çiçekli kalan, Gaura, Sinameki, Paşa Bıyığı, Abelya(güzellik çalısı), Cytisus Racemosus (Süpürge çalısı), Oya ağacı (çalı formunda) vb. kışa dayanıklı başka çalılar düşünebilirsiniz. Ya da;Solanum Rantonetti, Duranta erecta, Melisa gibi kışın koruma altına almanız gereken yaz ortasından kasım ortasına kadar çiçekli çalıları.

Aşağıda benim filbahrilerim.

Name:  027-027.jpg
Views: 710
Size:  71.0 KB

Name:  023-023.jpg
Views: 691
Size:  70.8 KB

Name:  637-637.jpg
Views: 693
Size:  72.6 KB

Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 27-11-2013 saat 11:28
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön