Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Bu arada limon,
Yapış yapışlık hastalık da olabilir. Forumda biryerde okumuştum sanırım. Benim birkaç tanesinde var şu an yapışkanlık ama bakalım ne kadar ciddi bir durum..
|
Sevgili Gilan, çok ciddi olduğunu düşünebilirsin. Benim petunyalarımda da aynı sorun oldu. Yazlık yağla ilaçladım ( fmt79'un tavsiyesiyle). Bitki zararlıları başlığında okuyabilirsin.
Önce tamamen düzeldi ama sonra malesef hepsi kurudu.
Bence hemen önlem alınması gerekiyor.
Kalan saksılarımı arapsabunu,zeytinyağı ve sarmısak karışımı ile ilaçlıyorum. Bir kaç gün düzeliyor sonra yeniden yapış yapış oluyor. Yani mücadelem devam ediyor. Ama artık petunya edinmek konusunu ciddi ciddi sorgulamaya başladım.
Şunu da belirtmek istiyorum ablam 8-10 yıldır her yaz petunya yetiştirir hem de 100'den fazla uzun saksı var. Bu sene petunyaların çok hassas olduğunu daha önceki dönemlerde böyle problemler yaşamadığını söylüyor.