View Single Post
Eski 26-11-2013, 11:00   #1320
sar-dunya
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen Mesajı Göster
Sayın sar-dunya öncelikle bu hızlı cevabınız için teşekkürler.
Orkidelerimi yazın haftada 1 kışın-şu günlerde 1 hafta 10 gün arazında suluyorum. Ortamı nemlendirmesi için kavanozla yanlarına su koyuyorum. Besin olarak çiçekçiden aldığım (başka hiçbir yerde, marketlerde besin yok ) orkideler için özel bir besin kullanıyorum, sulama suyu ile beraber. Her gün mutlaka pencereyi açıp,evimin soğumasına aldırmadan havalandırıyorum. Çok şükür herhangi bir böcek, bit gözükmüyor çiçeklerimde, günde on kere kontrol ediyorum. Çiçeklerim oturma odamda olduğu için meyve falan da yok yanlarında.
Tüm bunlara rağmen tomurcuklarımın dökülmesini anlayamadım ben şimdi Acaba nerde yanlış yapıyorum
Şuralarda hatanız olabilir:
* Bitkileriniz "evin soğumasına aldırmadan" havalandırırken hava akımında kalıp soğuk alıyor olabilirler.
* Kavanoz yeterli olmayabilir. Kavanoza, kavanozun dışına sarkan bir parça kağıt peçete daldırıp buharlaşmanın olduğu yüzey alanını arttırabilirsiniz. Öte yandan, özel bir bitki değilse sizi rahatsız etmeyecek düzeyde bir nemlilik/kuruluk yeterli olmalı?
* Sulama suyu+besin karışımınız tuzlu olabilir. (Yumuşak bir su kullanıyorsanız hazır sıvı karışımların etikette yazan dozunun dörtte biri gibi bir doz idealdir deniyor. Diğer taraftan -geçenlerde yanlışımı farkettim-, evdeki phalaenopsislere bir yıl boyunca etikette yazan kadarı verdim ölmediler ama fazla iri oldular. :P)

Düzenleyen sar-dunya : 26-11-2013 saat 11:05 Neden: ek
sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön