Merhaba
Sanirim " sonucu ne olursa olsun yaparim " degil de " ne olacaksa olsun yaparim " demek istediniz, siz de benim gibi yaziyorsunuz, yazma hizim dusunme hizima yetismeyince bazi yanlisliklar oluyor, onemli degil, artik birbirimizi taniyoruz.
Bu kooperatif ve ya benim deyisimle guc birligi onemli, hem de cok onemli. Hata yapmamak lazim, hata yapilir ve sonuc alinmazsa birdaha girisimde bulunmak isteyeceklere kotu ornek ve umitsizlik kaynagi olur.
Once cok detayli dusunup, planlayip girmek lazim. Sn Malina`da biraz aceleci davraniyorlar galiba. Turkiye`nin her tarafindan, Mersin, Izmir, Istanbul, Bursa .. katilim olacaksa, ustelik lojistik isin icinde onemli yer tutacaksa iyi planlama gerek. Nakliye nasil olacak, ulkenin belli yerlerinde depolama olacak ki nakliye dussun ( Istanbul`dan hammadde alip, Mersin`e getirip tekrar Istanbul`a gonderebilmek mantiksiz gorunuyor.
Oturup hepimiz derinlemesinedusunelim, tum onerileri altalta yazalim, sonar yapilabilirligine bakalim.
Ornegin, planlamasini yaptiktan sonar, muhtelif basliklardan alintilar yaparak, dergi gibi birsey planlayip secilmis bir editor tarafindan hazirlanacak yeni bir baslik acalim. Bu baslik ornegin 15 gunde bir yazilsin. Olur mu? Artisi eksisi nedir ? Bu baslikta sohbetler degil de, formuller, yeni malzemeler, uretim teknikleri, yabanci kaynaklardan makaleler gibi seyler olsun, sohbet degil. Zamanla akademisyenler, sera calisanlari, ziraatciler, genetikciler falan aramiza alabilirsek basarili olacaktir.
Bu konuda epeyce dusunup sonar toplanmak lazim, belki yaza kadar beklemek gerekir. Acele edersek yapamayiz saniyorum, bu is hobi olarak amatorce gittigi ve asil is olmadigindan organizasyonu cok zor olacak ama yapilabilir, aslinda yapilmali demeliyim.
Saygilarimla
|