View Single Post
Eski 25-11-2013, 07:43   #1953
mavivesiyah
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-07-2011
Öncelikle herkeze merhaba ! Tarım sektörünün dışında biri olarak topraksız tarım bana oldukça çekici gelmekte. Belki ileride tarımın terkedildiği ülkemizde! inadına yatırım bile yapabilirim. Fakat herşeyden önce öğrenmek konunun her açığını her ayrıntısını bilmek lazım. Bir denemelik heves ile veya ileriye dönük bu işi öğrenme adına bu baharda balkonda topraksız tarımı denemek istiyorum. Bitki akvaryumum olduğu için bitkilerin ışık, ısı, gübre ve gübre çeşitliliği ihtiyaçlarını az çok biliyorum.

Forumlarda oldukça fazla konu başlığı ve deneme var. Benim sormak istediğim birkaç konu ise ;
1) Artvinde balkonda ısı, ışık olmaksızın besleyebileceğim en kolay bitki ! **** topraksız tarımda başlangıç bitkisi ne olabilir. ( marul ? çilek ? domates ? ) (bahar ve yaz aylarında)

2) Topraksız tarım da birçok sistem ve şema var. PVC boruları ve dalgıç pompa ile yapılan, hava motoru ile yapılan, damlama sistemi ile yapılan. En başarılısı veya şu bitkiyle en çok başarıyı yakalarsın denilen sistem hangisidir. Zira ben ona göre araştırmalarımı derinleştireceğim.

3) Bence her konunun bir kaynak kitabı olur. Tavsiye edeceğiniz ve baştan sona kadar okuman gerekli dediğiniz kaynak kitaplar / kitap hangisidir. Zira bitki ve sistem çeşitliliği ile oldukça karışmış konu ( en azından sektör dışı benim gibi acemiler için )

4) Malzeme tedariklerini nerelerden yapabilirim. Örneğin gübre. İlk etapta hazır alınır. Akvaryumda mikro ve makro besinler var. Burada da benzerdir diye düşünüyorum. Tarım ürünleri satan yerlerde bulabilir miyim ? İnternetten uygun bulacağım adresler. (Sistem derme çatma olmasın başarıyı yakalamak için eksiksiz olsun istiyorum. ) Gh ve Ph metre ve dozlayıcı bile olabilir.

5) Ben kuracağım sistemin elektrik enerjisini de güneş pilleri ile karşılamak istiyorum bunun örneği var mı?

mavivesiyah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön