Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek
Cevdetimin üstüne gül koklar mıyım ben ablacım hiç, o köyde kaldı getirebilsem inan başka kediye yan bile bakmam yemin olsun insan gibi akıllı Cevdetim. Ama malesef getirme şansım yok hem o özgür yaşamaya alıştı yapamaz o şehir yerlerinde apartmanlarda .....Ben alışırım ama Cevdetimi o özgür yaşantısından, yavrularından koparıp buraya getiremem o orda çok mutlu  Ben başka alıp onu bağrıma basıcam artık 
|
Hmm, biz de inandık, tamam, oldu. Sen kimi kandırıyorsun Tömürcek?
Bak bana bu neyi anımsattı biliyor musun? Hani Almanya'ya giden gurbetçiler karısını çoluğu çocuğu evde köyde bırakır, sonra orada gider bir Alman kadınla tanışır falan filan...Hatta filmlere konu olmuştur.
İşte seninki de o hesap...gittin tabi büyük şehire zavallı Cevdet'i beğenmez oldun ha? Garibim Cevdet ne talihsiz kediymiş ya, valla başına gelmeyen kalmadı

Sen şimdi o alamancılar hesabı, kendine orada bir Alman kedisi pardon Denizli kedisi buldun demek? Adı da Helga olsun bari
Ben bu Cevdet'in hikayesini filmleştirmeye karar verdim, adı da "Cevdet nasıl kurtulur?" olsun veya ne olsun? Cevdet'in suçu ne olsun. Cevdet ne yaşar ne yaşamaz olsun. Serbest çağrışım
gel sen şu Helga'dan vazgeç, hintbülbülü al. Cevdet yolunu gözlerken bebelerle, Helga neymiş? Bugün Helga yarın Olga, sonu yok bu işin.
Senden hiç beklemezdik Tömürcek, sen de mi?