24 Kasım 2013
Adana Toplantısı ilk duyurulduğunda katılmak için pek de hevesli değildim. Yaşım ilerledikçe yeniliklere ve yeni insanlar tanımaya daha az açık olduğumdandı belki. Sitede daha fazla zaman geçirdikçe toplantıya katılma hevesim arttı.
Bu sabah hazırlanırken biraz heyecanlı, biraz da tedirgindim. Hiç tanımadığım kalabalık bir grupla tanışacağım için.
Fazlaca duygu yüklendiğimden, bu gece sindirip yarın kısaca özetlemek istediğim izlenimlerimi (uyumak üzere yatmıştım ki uyku tutmadı) dile getirmek zorunda kaldım.
Yıllardır görüşemediğim dostlarıma kavuşmak gibiydi biraz. Öyle içten ve güzel. Bu kadar güzel insan nasıl bir araya geldi inanamıyorum hala. Bir kısmı birbirini ilk defa gören bu insanlar paylaşacak bu kadar şeyi nereden bulduk bilmiyorum.
Tüm üyeler bilgi birikimlerini. deneyimlerini, yetiştirdikleri güzelliklerin örneklerini, sıcak ilgi ve sohbetlerini cömertçe sunmuşlardı.
Bitkiler konusunda bilgi ve tecrübemin ne kadar az olduğunu fark ettim. Tüm dostların paylaşacak şeyleri olduğunu,benimse verecek bir şeyimin olmadığını ve hep aldığımı fark ettim. Ama güzellik şurada ki, bunu kesinlikle bir eksiklik ya da eziklik şeklinde yaşamadım,yaşatılmadı. Aksine zaman içinde benim de vermenin hazzını yaşayabileceğim sınırsız bilgi ve deneyim sahibi bir ailenin parçası olduğumu hissettim.
Ne yazsam da bu sıcaklığı yeterince ifade edemem sanırım. Ama yaşadım, hep birlikte yaşadık.
Herkese sonsuz sevgilerimle teşekkür ederim.
|