View Single Post
Eski 24-11-2013, 17:31   #122
pomodoro
Ağaç Dostu
 
pomodoro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 205
Buğday çimi macerama ben de 10 gün kadar önce başladım. 10 gün önce City Farm markalı organik buğdaydan alarak suya koydum. Genel prosedürü takip ederken buğday sıkacağını da ısmarladım. 10 günün sonunda buğdaylarım 10-12cm kadar olmuşlardı. Ben de bugün ilk denememi yapmaya karar verdim. Ama biraz hüsran oldu işin açıkçası. Yaklaşık 40cm çaplı bir tepside topraksız yetiştirdim çimenlerimi. Ve internetten okuduğum kadarıyla günlük önerilen doz bir "shot" bardağı. Fakat ben 30ml, yani bir shot bardaklık çim suyu elde edebilmek için, 40cm.lik tepsimde yetişen tüm çimleri hasat ettim. Sonuç olarak her gün çim suyu içmek istiyorsam aynı boydaki tepsiden toplamda 10 tane olmalı ve ben her gün yeni bir tepsi başlatmalıyım. Gerekli olan yer ve emek düşündüğümden daha fazla

Bu arada ilk defa çimen suyu içiyorum. Tadı tek kelimeyle muhteşem! İlginçtir, şekerli bir tadı var. Aroması inanılmaz... Renk, yoğunluk, her şey iyi de... Biraz daha bereketli olsaydı Bu durumda sadece 10 günde bir içebileceğim...

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön