Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan
Sayin Ankafar
Merhaba. Marula tekrar gireceginizi duyunca meraklandim acba cilek ne oldu diye, umarim sorun cikmamistir. Internette okuyabildigim ve takibettigim tek profesyonel buyuk seracisiniz.
Anlamadiklarim :
1- 100 litre A tanki, 100 litre B tanki mi hazirlaniyor ?
2- Bu miktarlari dogrudan 100 er litreye mi katiyoruz ?
3- Ana tanka koyarken A tank ve B tank icerikleri esit miktarda mi katacagiz ?
4- Orantiliyarak yapabilirim degil mi? 50 ser litre icin agirliklar yariya mi inecek ?
5- Yukarida 1-2-3 hepsinin cevabi ayniysa sonusta elimizde kullanima hazir 200 litre
besin mi olacak ?
Kendilerine sordugum bu sorulari EVET olacak sekilde cevapladilar.
Izin verirseniz denemek istiyorum bu formula. Bir sorum da su, buyume surecinde his degisiklik gerekmeyecek mi? Yani durgun su system icin doldurup hic ekleme yapmadan yetistirme yapabilir miyim.
Mumkunse bu formula ppm olarak verseniz, bende de hydrobuddy var, benim kullanim hatasi yapip yapmadigimi deneyeyim.
Size zahmet olacak.
Bu arada vaktiniz varsa " Topraksiz Koylu Kahvesine " bekleriz. Dilerseniz orada da cevaplayabilirsiniz.
Hem cilek hem marul da basarilarinizin devamini diliyorum, saglicakla kalin.
Engin KIZILTAN
|
Öncelikle teşekkür ederiz.
Çilek devam bir sorun yok sistem üzerinde ihtimal dahilinde önümüzdeki sene bir kaç yenilik düşünüyoruz. Bir de yakın bir zamanda 2 senelik patent maceramız mutlu sonla sonuçlanır umarım. Marul yalnızca sistem üzerinde yenilik olması amaçlı bir dostumuzun yenilikleri ile yapılıyor. (küçük bir yer 2000 civarı bitki kapasiteli)
Sorulara gelirsek aslında Sayın leventalinin sayfasında yanıtlamıştım bir kez daha bakabilirsiniz.
1)evet
2) oradan sulama tankınız ne kadar ise örneğin 100 litrelik ana tanka 1 er litre gibi katıyorsunuz (stokların ECsi çok yüksektir siz 1.5 olana kadar seyreltiyorsunuz)
3) evet
4)evet
5)Hayır örneğin havuz sistemi varsa bu 100 er litrelik solusyonlar tahminen bir kaç tonluk beslemeye hazır besin demek. Uzun süre yeter yani.
Bir sorum da su, buyume surecinde his degisiklik gerekmeyecek mi? Yani durgun su system icin doldurup hic ekleme yapmadan yetistirme yapabilir miyim.
Marulda bildiğim bir değişiklik gerekmiyor zaten hızlı bir bitki ancak tohum ekimi çimlenme zamanı saf su yahut 1/2 kuvvette besin solusyonu mantıklı olur. (Sayın Todor daha iyi bilir bu konuyu zira ben ticari uzun süreli marul yapmadım. Genelde marulu çimlendirmedim de hazır fideler kullandım sistemde. Örneğin 20 günlük fideyi dikip 25 gün sonra hasat etmek gibi)
Mumkunse bu formula ppm olarak verseniz, bende de hydrobuddy var, benim kullanim hatasi yapip yapmadigimi deneyeyim.
Direk hydrobuddy deki howard resh formulunu kullandım bunu yazarken oradaki ppmlerin aynısı.