Sayin Ankafar
Merhaba. Marula tekrar gireceginizi duyunca meraklandim acba cilek ne oldu diye, umarim sorun cikmamistir. Internette okuyabildigim ve takibettigim tek profesyonel buyuk seracisiniz.
Sayin Levent Ali`nin basligina marul besin formula ile ilgili yazmistiniz. Ben alinti yapmayi beceremedigimden asagiya kopyala-yapistir yapiyorum, arkasindan kafamdaki sorunlari yazacagim.
Yazilan su :
Hydrobuddy den hazırladığım stok formülü şu şekilde (burada distile su kullanılacağı baz alındı ve 100'er litrelik stok tankları üzerinden hesap yaptım) otomazyon kullanılmayacak ana tanka EC istenilen seviye olana kadar boşaltma yapılacak.
A tankı
Kalsiyum Nitrat: 10680 gram (10,68 kg)
Demir EDTA: 666 gram (Squestrene 138 kullanılırsa 333 gram)
Amonyum Nitrat: 466 gram
Potasyum Nitrat: 3500 gram (3,5 kg)
B Tankı
Mangan Sülfat: 15 gram
Bakır Sülfat: 3,9 gram
Sodyum Molibdat 1,2 gram
Zinc Sülfat: 3 gram
Borax: 44 gram
Magnezyum Sülfat: 4560 gram (4,5 kg)
Potasyum Monobasic Fosfat(KH2PO4): 2447 gram (2,45 kg )
Anlamadiklarim :
1- 100 litre A tanki, 100 litre B tanki mi hazirlaniyor ?
2- Bu miktarlari dogrudan 100 er litreye mi katiyoruz ?
3- Ana tanka koyarken A tank ve B tank icerikleri esit miktarda mi katacagiz ?
4- Orantiliyarak yapabilirim degil mi? 50 ser litre icin agirliklar yariya mi inecek ?
5- Yukarida 1-2-3 hepsinin cevabi ayniysa sonusta elimizde kullanima hazir 200 litre
besin mi olacak ?
Kendilerine sordugum bu sorulari EVET olacak sekilde cevapladilar.
Izin verirseniz denemek istiyorum bu formula. Bir sorum da su, buyume surecinde his degisiklik gerekmeyecek mi? Yani durgun su system icin doldurup hic ekleme yapmadan yetistirme yapabilir miyim.
Mumkunse bu formula ppm olarak verseniz, bende de hydrobuddy var, benim kullanim hatasi yapip yapmadigimi deneyeyim.
Size zahmet olacak.
Bu arada vaktiniz varsa " Topraksiz Koylu Kahvesine " bekleriz. Dilerseniz orada da cevaplayabilirsiniz.
Hem cilek hem marul da basarilarinizin devamini diliyorum, saglicakla kalin.
Engin KIZILTAN
|