View Single Post
Eski 26-06-2007, 22:58   #9
hassoman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Un markalarını ve özelliklerini yazarsak iyi olur. Yani neden Karadeğirmen unu?
Sayın Malina,
Karadeğirmen unundan kasıt aslında tam buğday unudur. Yüksek kaliteli sert buğdayların taş değirmenlerde her hangi bir ayrışmaya (kepek, nişasta vs..) tabi tutulmadan olduğu gibi öğütülen unlardır. Bu nedenle mineral ve vitamin kaybı olmaz; kalitesi korunmuş unlardır.

Piyasadaki unların çoğu ne yazık piyasa koşullarına uydurmak için bazı kimyasal işlemlerden geçirilmekte, içindeki kepek ve türevleri ayrıştırılarak paketlenmektedir. Örneğin kepekli un diye satılanlar, piyasa işi işlenmiş unun içine yine piyasa işi işlenmiş kepeğin belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilmektedir.

Un içindeki kepekleri çıplak gözle tane tane görebilirsiniz. Bu unlarla yapılan kepekli ekmeklerde kepek taneleri sırıtır. Karadeğirmen unu ise hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmadan ve herhangi bir katkı yapılmadan değirmenden olduğu gibi paketlenen unlardır.

Herhangi Marka yazmamamın nedeni reklam kaygısıydı. Madem isteniyor yazayım bari. Ben KATMER marka taş değirmende öğütülmüş TAM BUĞDAY UNU kullanıyorum. Sanıyorum DOĞALSAN, SÖKE UN, SİNANGİL gibi markaların hem tam buğday ununu, hem de çeşitli ekmekler için özel karışım unlarını büyük marketlerin raflarında bulabilirsiniz.
Yani un deyip geçmemek gerekiyor.

Bu arada mayalanmada kullanılacak nohutun bu yıl mahsulü olmaması gerekiyor. Bu ayrıntıyı yazmayı unuttum. Ha bu bilgi bana nereden geldi? Ne yazık ki onu da unuttum

İlgili linki buraya koymamın nedeni konuyla bağlantılı olduğu içindi. Bilmeden bir kusur işlediysek affola

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön