Benim avatar resmimdeki kaktüs resmi bu seneki çiçeği sayın YeniGine. Bende geçen sene satın almıştım başka bir kaktüsle beraber. Alır almaz sadece azıcık büyük başka bir saksıya geçirdim. Sonra diğer kaktüste meğer unlu bit varmış bu garibime de bulaştı. Her ikisini de topraklarından çıkarıp kökleri de dahil yıkadım bitler gitsin diye. Sonraki 1 hafta boyunca fısfısla sirkeli su sıktım bitlerin üstüne(köklere değdirmeden) 1 hafta kartonun üstünde gölgede öylece durdu. Diğeri kurtulamadı ancak bu azimliymiş. Sonra hemen tekrar diktim. 1 aya kalmadı baktım ki üstünde tomurcuk var, bütün yaz boyunca 9 çiçek açtı. Çokta güzeldiler. Şimdi bu sene bu işkenceyi yaşamayınca umarım yine çiçek açar. Saksıyı büyütünce gövdesini geliştirip çiçek açmıyor diye okumuştum ama bende bu sene göreceğim bakalım. Bütün kışı dışarıda balkonda geçirecek, baharda da 1 boy büyük saksıya dikeceğim. Benim kaktüste ancak sizinki kadar umarım sizdeki de çiçek açar doya doya izlersiniz. Kaktüs çiçekleri apayrı bir güzellik.
|