Bu başlığı görünce çok sevindim. Bizim semtimiz şehrin göbeğinde ama epey yeşil ve yakınımızda minik bir koru var ve komşu semtlerin de ikisi çok yeşiller. Sanırım bu sebeple görmeye alıştığımız şehir kuşlarından daha fazla kuş var etrafımızda. Apartmanın yatak odalarının baktığı arka bahçede ağaçlardan bize pek ışık gelmiyor ama bu sayede kuş sesi ile uyanma şansına sahibiz. Hatta kışın sabaha karşı gelen bir bülbül var ki uzun uzun öterek uyandırıyor

Özellikle şu sıralar olgunlaşmaya başlayan hedera sarmaşığın meyvelerine bayılıyorlar. Kuşlar için apartman sakinlerinin ağaçları ve sarmaşığı budama taleplerine bir şekilde engel olmayı başardım bugüne kadar.
Bir çoğunu daha önce hiç görmediğimden trakus.org sitesinden araştırdım ve fotoğraflarını çekebilecek kadar hızlı davranamasam da bazılarının türlerini öğrenebildim: Saksağan, kızılgerdan, iskete, bülbül, büyükbaştankara, küçük iskete (serin deniyormuş), karatavuk (şahane ötüyor), alakarga ve tam emin olamamakla birlikte saka bugüne kadar görebildiğim kuşlar.
Pencere önüne bir kuş evi yemlik yaptık bütün bir kış kaldı ama nedense ilgi göstermediler ama çiçeklerimizi pek beğendiler sık sık geliyorlar.