View Single Post
Eski 22-11-2013, 13:35   #4438
ermana
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Sn. Lilium benim bu konudaki düşüncem endişenizin yersiz olduğu yönünde. Sonuçta toprağın sıcak olması ile havanın sıcak olması farklı şeyler bence. Çünkü toprağa özellikle hayvan gübresi verdiğimizde de toprak malç tekstiline göre kat kat fazla ısınacak. Toprak ısısı zararlı olsaydı, düz mantık gübre de zararlı olurdu. Aksine gübrelemenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden toprak ısısı yönünden korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Bildiğimden değil sadece fikir yürütüyorum. Sizce düşüncelerim mantıksız mı ?
benim bildiğim de ağacın uyku durumuna geçme ya da uyanma pozisyonunu havanın ısısına göre değilde toprak ısısına göre hareket ediyor.
verdiğimiz gübre de zaten yanma olayını tamamlamış olacağından tekrar reaksiyona girerek ısınma yapmamaktadır diye biliyorum.
yanlışım varsa düzeltin.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön