Sn Levent Ali
Gunaydin. Su son mesajinizdan alintilar yapayim dedim ama cok yer tutacakti. Hepsine katiliyorum. Ticari konulara da oyle.
Calismalar gosteriyor ki 20 donumden az sera isi yapmamali diyerek bodoslama girenlerin sorunlari ortada, ama isi okuyarak ogrenip sonrasinda ufaktan baslayip buyuyene pek birsey olnuyor sanirim. Ogrendikce kazanmak, kazandikca buyumek her is kolunda gecerli.
Amatorluk konusunda ise benim dusunup ozetleyemediklerimi siz yazmissiniz. Arkadas sen bu marulu bu teknoloji ile yetistirdin mi? Tamam. Simdi hesaplasan belki markette daha ucuz diyeceksin, olsun bu senin basarin. 90 tane marul yapacagina yaninda iki saksi patlican iki saksi kabak, iki saksi brokoli olsa bence daha kiymetli.
Isin iyi, memnunsun anliyorum, olmasaydi da bir dukkan acsaydin, manav, market falan, derdim ki canim koy 200 marul, sogan yesillikler falan orada satarsin, kullaniciya gider fiyat toptan gibi dusuk olmaz, gunluk 20-25 TL satsan kendi urununden kiran cikar halden aldiklarin kar kalir falan..
Amator haddini bilmeli, profesyonel olmak kolay degil. Yillarca emek vereceksin, ogreneceksin sonar. Hic bilmeden versen muhendise olmaz, el elin esegini Turku cigira cigira aramis misali olur. Tam ogrenmeye kalklsan yillarini alir. Yarim olmasi cok daha tehlikeli, yarim hoca dinden yarin doctor candan edermis.
Kendini bilmek gibi erdem yok! Amatorlugu anlamissiniz, ucmuyorsunuz. Hep soylerim bisiklete ilk binen hizli gider dusmez, yavas gitmesi zordur. Siz zamaninda fren yapmayi bildiniz. Bravo.
Saygilarimla
Engin KIZILTAN
|