Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin
Sayın nicholai hel
Heralde tehlikeli dönemi atlattı , bundan sonra bir hata yapılmazsa sağlıklı gelişmesine devam edecektir umarım. Sizin adınıza sevindim saygılarımla..
|
Sayın Adem Keskin,
Benim de umudum o yönde.
Ağacın eve gelişinin 35. günündeyiz. Elbette bu geçen bir aylık süreç çok kritik ve ölüm ile yaşam arasındaki çizginin oldukça ince olduğu bir dönemdi.
Bu süreci sanıyorum olabilecek en iyi şekilde atlattık. Sürgünlerin sayısı ve gelişim hızları oldukça umut verici yönde ilerliyor.
Ama toprağın altını göremiyoruz tabii. Umuyorum orada da aynı hızda kök gelişimi sürüyordur, yaraları iyileşme gösteriyordur.
Bu ağaç üzerinde düşünürken aklıma geldi, röntgen tarzı bir teknolojiyle saksıdaki canlı kök sisteminin bir fotoğrafını elde edebilsek ne harika olurdu.
Şu an kökler için ancak üst yapının durumunu değerlendirerek bir tahminde bulunuyorum. Şimdilik bir sıkıntı varmış gibi de görünmüyor. Eğer toprak altındaki yaraları da iyileşme gösteriyorsa ne mutlu ona, ve elbette bana.
Ama bu ikinci ayın da sonunu sağlıklı şekilde görmeden ağacın sağlığından tam manasıyla emin olamayacağım.
Artık ölüm ile yaşam arasındaki çizginin biraz daha genişlediği bir gerçek. Ama yine de hata kaldırmaz durumda.
Teşekkür ediyorum ilginize.