View Single Post
Eski 21-11-2013, 00:57   #25
Imay
Ağaç Dostu

Imay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Merhabalar.

Uzun zamandır forumda menekşe üzerine yazılanları takip ediyorum. Dilinden anlayamadığım afrika menekşesi ile sayenizde anlaşabilir oldum. Bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Dün küçük pet bardaklara toprak doldurup çelikleri diktim ve bolca suladım. Kardeşim altlarındaki kağıt havluları değiştirmek için odaya girdiğinde yerde kırkayak görmüş. (Öldürdük tabi...) 5-6 cm boyunda, korkunç bir şeydi. Topraktan çıktığını düşünüyorum. Bir de toprağa çıplak elle dokunmuştum. İyice huylandım. Menekşeleri dışarı çıkarabileceğim kapalı bir balkonum yok. Yumurtası, yavrusu vardır diye içim hiç rahat değil. Sanırım biraz ürktüm. Menekşeleri öldürecek uygulamalar da yapamam. Kırkayaktan kurtulmak için ne yapmalıyım? Etkisi aylarca geçmeyen ilaçlardan korkuyorum.

Evimde börtü böcek anlamında hiçbir şey yok. Her yer korumalı, ortamda nem yok. Topraktan çıktığına eminim. Genelde paket torf alırdım. Bu defa çiçekçilerin kilo ile sattıkları açık torflardan almıştım. Dikim sırasında küçük bir solucanla karşılaşmıştım. Birkaç tane de hazır aldığım menekşe var. Onlar da dışarıdan geldi sonuçta.

Imay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön