View Single Post
Eski 20-11-2013, 23:26   #266
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Herkese iyi akşamlar,

Bugün konu, komşu marulların tadına baktık. Göz hakkı her komşuya gönderdik. Kadınların günü vardı oraya da gönderdik. Ev sahibine gönderdiğimiz marulu, "Ben bunu yemeye kıyamam!" deyip, kavanozun içine koyup, televizyonun üzerine koymuş. Ben mahallede bu kadar popüler olamadım ama marullarım baş köşeyi süslemiş

Arkadaşlar tadı mükemmel. Ben bu kadar lezzetli marul yediğimi hatırlamıyorum. Elbette benim görüşüm yanlı olabilir. Ama komşular da bayılmışlar. Çok lezzetli olduğunu söylüyorlar.

Sanki bol sulu bir şey yiyorsunuz. Yaprağı mis gibi kokuyor. Sonradan gurmeler gibi anlatıyorum ama öyle. Limonsuz yedik tuz atmadan. Harika. Limon sıktık, biraz da tuz attık. Mükemmel + harika.

Sayın Kızıltan'ın önerisini, yani yanında ayran, yerine getiremedik.

Yarın da Boston marulunun birini yiyerek mukayese edeceğim. Bunun daha lezzetli olduğu söyleniyor.

Arkadaşlar kusura bakmayın. Bu yazıyı istemeden yazıyorum ama tadını merak edip soran arkadaşlar olmuştu.

Keşke bu duruma gelene kadar emeği geçen tüm arkadaşlar burada olsaydı da hep birlikte yeseydik. Bir arkadaşın yazdığı gibi, bol eşkili, nitratlı nitratlı

Dünden beri tanka besin eriyiği eklemiyorum. EC düşse de, eksilen suyu tamamlıyorum. Yeter artık beslendikleri. Cumartesiye kadar ne büyüdüler kar. Yoksa o şekilde hasat olacaklar.

Cömert bir insanımdır. Gönlüm boldur. Ama ne yalan söyleyim arkadaşlar, vallahi bugün onları yerinden alırken içim cız etti. Bir elim gitti, bir elim geri çekti. Ama konu komşudan hayır duası alınca da, ön dişlerden birinin düşmesi gibi boş kalan deliklere artık aldırmıyorum

Şaka bir yana, sanırım marulun cinsinden, gerçekten çok lezzetliydi. En büyük Boston marulunu, bize her istediğimizde organize sanayiden bir çuval perlit kapıp getiren, çok değerli bir genç arkadaşımız, Orhan Karağlan'a ayırdım. O, buradaki yazıları okumaz, haberi bile yok ama bu linki ona da yollarım artık. Buradan teşekkürü hak etti.

Marullardan haftaya Ankara'ya da götüreceğim yanımda. Dayanıklılığını ölçmek için bir tanesinin köklerini keseceğim, diğerlerini kesmeden götüreceğim. Öyle test için bir kenara koyup beklemeye kıyamam. O yüzden bu testin sonucunu Ankara'da yazabilirim.

Bu günlük bu kadar.
Saygı ve Sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön