View Single Post
Eski 20-11-2013, 23:21   #11
gecekorsanı
Ağaçsever

gecekorsanı's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
İnşallah chandlerlerınız ilkbahar donlarından olduğu kadar sonbahar donlarından da zarar görmez. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bir kere 8 yaşındaki şebin-bilecik ağaç kök ve gövdeleri olarak değerlendirirsek ağaçlara çok da iyi bakılmamış. Daha önce yazdım yine yazacağım. Yerli olsun yabancı olsun ilkbahar-sonbahar bordo bulamacı atılması,3-4 kez mantar ilaçlaması(iç kurduya beraber), düzgün çapalama ve haftada 1.yaşında 80 lt. daha sonraki yıllar için 10 ar lt arttırmak kaydıyla sulama ve de koyun-keçi gübrelemesi yapmazsanız ceviz randıman vermez. Çeşit değişimi yapmadan önce bunları gözden geçirmek gerekir düşüncesinde olanlardanım.
helot tavsiyelerin için teşekkürler dediklerinin hemen hemen hepsini yapıyorum.bu fotoğraf temmuz 15 gibi çekilmişti.yani bundan daha da büyüdü.bu seneye girerken dikine tek sürgündü yan dallar hiç yoktu tepe vurması yapılınca hepsi busene oluştu.atatürk orman çiftliğinde yaptırılan tahlile ve gübreleme önerisine göre herşey yapıldı.cevizde sürgünler 1 metreden kısa olmadığı sürece pek sorun yok demektir.2 metreyi geçen sürgünler vadı.don olayına gelince ben don zamanlarında küçük ateşler yaktım sıcaklık sıfıra düşünce zaten 2 gece don oldu sadece sürgünlrin uclarına doğru zarar var onlarda budamada alınacağına göre bir sorun yok.ayrıca suyu ağustos başında kesmiştim çok faydası oldu

gecekorsanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön