View Single Post
Eski 20-11-2013, 13:23   #27
cenoz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dkp Mesajı Göster
Sayın cenoz, Mumçiçeği' nizin yukarıya doğru büyümesinde sorun görülmüyor, yana doğru yönlendirmenizde gövdeye zarar vermiş olabilirsiniz, bitkiyi bağlarken veya kabloların ağırlığından ve hareketinden bu bozukluk meydan gelmiş olabilir.
Panjurlu bir balkonda bulunduğunu yazmışsınız, size önerim; bitkinizin kötü sürgünlerini budayın, saksıya yakın bölgelerde bulunan sürgünleri de budayın. Eskimiş keçi gübresi ile saksınıza takviye yapın, bol ışık almasına izin verin. Kış aylarında olduğu için fazla sulamayın.
Saksınız büyük olduğu için kış boyunca hafif nemli olmasını sağlayın, Nisan' dan itibaren üstten sulama yapın ve yeni sürgünleri önceden hazırlanmış iplerle yönlendirin, Ağustos' tan itibaren yeni sürgünlerde çiçekleri göreceksiniz.
ilginiz için teşekkür ederim keçi gübresi bulamadım bir yerde okumuştum ordan aklımda kalmış doğrumu yaptım bilmiyorum orkide besini aldım suya karıştırıp veriyorum ama pek öyle faydası olmadı galiba hala yapraklarda sararma ve kuruma var çiçeğin uç dalları yapraksız kalacak neredeyse

cenoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön