Sayın Engin bey,
Yanlış bir anlaşılma oldu sanırsam.
Düşünceleriniz ve övgüleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Ama övgü kısmının öğretmenlikle olanlarını eşim adına kabul ederim. Bana sadece topraksız tarım ve katiplik kısmı düşerken, öğretmenlik kısmını o yapıyor. Ekip çalışması.
Biz yola Geleçek Tarımda sıloganı ile çıktık.ilk yıl serayı öğrenciler ile birlikte yaparken ikinci yıl sadece öğrencilere bıraktık. ikinci yıl verim oranımız hayli düştü ama amacımız verim değil öğretmek ve uygulamak olduğu için önemi yoktu.
Durgun su sisteminden bahsetmek gerekirse bunu bitkilere göre anlatmak isterim.
Marul için akan su ve durgun su arasında bir fark göremedim. Sebebi az miktarda yapılmış olduğu için olabilir.
Salatalık durgun suyu çok sevmesine rağmen sanki saksılar delikmiş gibi îçinde su bırakmıyordu. Gelişim süreci çok hızlı oldu. Çok iyi ürün verdi.
Biberler durgun su sisteminden hoşlanmadı.
Domates başlarda hızlı gelişim gösterip iki hafta durağan bir sürece girdikten sonra önü alınamaz bir büyüme içine girdi.
Çilek akan su sistemine çok büyük direnç gösterdi. hatta bazılarında kök ölümleri gerçekleşti.
Umarım bilgiler bir miktar aydınlatıcı olmuştur.
Geçen süreç içersinde destekten çok köstek gördüğümüz için bu yıl serayı açmamıştık. Ama yaşanan süreç en sonunda ilgi çekmiş olacakki Kaymakam Bey'den destek almayı başardık gibi. Elimize yüzümüze bulaştırmazsak bu yıl sereda akan su, durgun su, süsleme ve katı ortam (yataklarda dikey-yatay) sistemlerinin hepsini kurmak istiyoruz. Başarabilirsek adım adım paylaşmaya çalışacağım.
Saygılar, iyi akşamlar.
|