View Single Post
Eski 19-11-2013, 20:05   #11
semihbagis
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-10-2013
Öncelikle herkese merhaba;

Sayın Leventali abimin önerilerine iş yoğunluğumdan dolayı biraz geç aksiyon almış olsam da sanki değişimler başladı. Ya da ben hüsn-ü kuruntuluk yapıyorum. Öncelikle bardakların kenarlarına delikler deldiğimden beri marulların köklendiğini gözlemleyebiliyorum. Ve de köklenme ile birlikte yeni yapraklar oluşmaya başladı. Ufak ufak boy uzamalarını da hissettim.

Işıklandırma konusuna gelince hala florasan konusunu faaliyete geçirebilmiş değilim ama elimden geldiğince normal ışıklar ile bir nebzede olsa yardımcı olmaya çalışıyorum. En kısa sürede şu iş yoğunluğumu atlatıp florasanları bağlayacağım.

Bu noktada sizlere de danışmak isteğim bir konu var... Işıkların bağlantısını yapmadan önce katlı sistemi mi yatay sisteme geçirmeyi düşünüyorum. Katlı sistemden ise yatay sistemde gündüzleri gün ışığını daha iyi alır ve Çatının tavanından indireceğim florasanları yaktığımda ise ışık dağılımının daha adil yapılacağını düşünüyorum. Bu şekilde yapmamın bana eksi ve artıları neler olur. ?

Ve Düzenli olarak yapmış olduğum ölçümlerde suyun değerleri 3gündür çok iyi çıkıyor. Ec metre de çıkan sonuç 0,9 olurken sıcaklık 15 derece olduğunda G-ec=1,1 olduğunu görmek beni mutlu etti fakat 1,0 litre kadar su eklemesi yaptım. Ve yaptığım yanlıştan beni döndüren Leventali abime buradan teşekkürlerimi bir daha iletmeyi borç bildiğimi hatırlattı.
(Resimleri paylaşamadım ama en kısa sürede paylaşacağım)

Saygılarımla
Semih Bağış

semihbagis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön