Sn Vetman ve Sn Levent Ali
Durgunsu sisteminde sutun mekanik temizligi ve cokuntu halli cok kolay, Todor Bey yapmis zaten, suyu bir bastan alip digerinden geri basiyor, havalandirma hic sorun degil.
Buyume hizi konusunda pek net degilim, ayni sera icinde, ayni urunu karsilastirmadan bir sey denebilecegini sanmiyorum.
Balik entegre olan sistem yani akuaponik system konusu bence yanlis anlasilmiz, balik havuzundan gelen su biofiltre gecisi sonrasi akansu benzeri sistemler var kesinlikle durgunsu olmaz cunku su temizlenmez ki baliklara geri donsun.
Buyuk yabanci marul ureticileri durgunsu kullaniyor, otomasyon kolayligi icin tercihetmis olabilirler, Turkiye` de Hydroser, Todor bildigim kadari deniyor, Antalta`da domates.com site sahibinin ( kendisi orada kabzimal ) bir havuz sistemi var, birara kiralikti. 700 m2 havuz 20.000 civari ( ayda ) marul diyor. Bu uretim haftalik partiler halinde, aylik toplami tutturiyor.
Neyse su kahve acilsin konusuruz.
Levent Ali Bey adam ne demis " Gonul ne kahve ister ne kahvehane, gonul sohbet ister kahve bahane. " Kis geldi kahve olurmu simdi dersen adini " Ihlamur kahvesi " koyalim. Bu son yazdigim Sn Karagulle icin " Kizim sana soylerim gelinim sen anla " mesajidir.
|