Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan
Sn.Vetman
Merhaba. Iki cesit topraksiz tarimi karsilastirmissiniz, denediginiz bildiginiz seyler. Okumakla, video seyretmekle denemek ayni degil. Sizin ulastiginiz sonuclara guveniyorum.
Bu arada havuz icerisinde suya strafor ile marul dikilse avantaj dezavantaj ne olur? Su var ki bu sistemde asagi dogru urun almak mesela cilek olmaz ama marul icin nasil?
Todor Tarim uyguluyor. Siz fikrinizi soyleseniz sonar bir mesaj atip ayni soruyu Sn Todor`a sorsak bir netice cikaririz.
Ben bu sisteme sicak bakiyorum, elektrik kesintisi, su verme sure ve frekansi gibi sorunlar olmayacak, su miktari fazla olacagindan ani EC ve PH degisimi olmayacak, Sn Todor gibi bir havalandirma ve suyu devridaim ettirme sistemi olsa pasif mekanik filtre sistemi suya dusecek parcalari ayiracagi gibi pompa basinda gubre tazriki ile EC, PH ayarlamasi yapilabilecek saniyorum. Bir bastan yeni dikim, diger bastan hasat olunca gune yayilmis programli uretim imkani olacak. Su miktari fazla oldugundan ani sicaklik degisikligi olmayacak sera icinde. Bunlari bir degerlendirseniz memnun olurum, dedigim gibi sonra Sn Todor`a uygulayici olarak sorariz. Benim dusuncelerim yukarida yazili, seram yok bu nedenle " Bekara kari bosamak kolay " deyip bir degerlendirim lutfen.
Saygilarimla
|
Sayın Kiziltan Merhaba.
Durgun su kültüründe su içine yeterli oksijeni sağladığınızda bitkileriniz akan su kültüründeki kadar hızlı olmasa da büyüyecektir.
Akan su kültüründe bitkilerin büyümesi daha hızlı. Ayrıca akan su kültürü sisteminde kullandığınız besin eriği miktarı daha az. Ph ve Ec kontrolü daha kolay.
Durgun su kültürünü yurt dışında özellikle balık sisteme entegre ederek başarılı sonuçlar almışlar.
En son olarak da solucanları da sisteme koymaya çalışmışlar.
http://www.motherearthnews.com/~/med...ther/cycle.jpg
Durgun su kültüründe bitkilere verilen besin eriğinin su dibine çökmesiyle ilgili sorunlar oluşmuş.
Her yöntemin kendine göre avantaj ve dezavantajları var ama bu konuları Sayın Leventali Beyin çalışmalarını gölgelememek adına tartışmaların taşındığı başlıkta
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/33091.htm devam etsek daha iyi olur düşüncesindeyim.
Selamlar... Saygılar...