View Single Post
Eski 19-11-2013, 07:46   #2
Andora
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Günaydın sevgili dostlar,

Dün etiketlerin bana ulaşması neticesi akşam hemen paketleme işine koyuldum. Çok şükür bitirdim ve gönderime hazır vaziyette bekliyorum. Sadece 40 kişilik paket hazırlıyor olmama rağmen bu işin sabır işi olduğuna bir kez daha kanaat getirdim ve çok sayıda tohum paketi hazırlayacak arkadaşlarımın kulaklarını bol bol çınlatıp onlara Allah'tan kuvvet ve sabır diledim

Önce bamya tohumları ile işe başladım. Nede olsa onlar iri tohumlar, kolay olur diye düşündüm. Önce 100 'er tohum koydum yaklaşık 10 kadar poşete (bir taraftan da bunlar 100 adetmiş gibi görünmüyor ama diye sızlanarak) ve baktım ki saydıkça sayamaz hale geliyorum Yahu dedim bunları gram olarak paylaştırayım bari ve dediğim gibi yaptım. Sayarak doldurduğum poşetleri mutfak tartısı ile tarttığımda ortalama 5-6 gr.'lık poşetler olduğunu gördüm, toplam 19 bamya poşeti hazırlamam ama aynı zamanda adil de olmam gerekiyordu. Başladım tüm poşetleri göz kararı doldurmaya ve sıra sıra tartmaya... E biri 8 gr. biri 9 gr. biri 12 gr. böyle olunca ondan al ona ver derken herbirini 10 gr. lık poşetler olarak hazırladığımda tek bir bamya tohumu ne artmış nede eksik kalmıştı Ardından etiketlerine tohum yılı ve gr. olarak miktarını yazdım (sanırım her poşette ortalama 200 tohum kadar olmuştur) ki siz siz olun etiketleri poşetlere tohumlardan sonra koymaya çalışmayın

Bundan dilim yanınca diğer iki cins süs biberlerinin etiketlerini hemen poşetler boş iken yereştireyim diye acele edince fark ettim ki onlara adet yazmadan yerleştirmişim etiketlerini... Olur böyle şeyler diye kendimi teselli ettikten sonra poşetleri listemdeki isim sırasına göre tasnif ederek finali yaptım. Bu arada siyah inci kişi başı 15, twilight ise 5 'er adet olmak üzere paylaştırıldı. Ve çok şükür hiçbir talep karşılıksız kalmadı.

Şimdi tek sıkıntım ya bu tohumlar çimlenmezse İlk kez kendi yetiştirdiğim bitkilerden tohum aldığım için bir yerlerde hata yapmış olmak fikri beni korkutuyor ama sonra diyorum ki kendime sen en iyiyi umut et ki sonu iyi olsun...

Bu arada paylaşımda en çok tohum talep eden üyelerden biriyim. Köyde yeni sahip olduğum 3 dönümlük bahçe için kullanacağım inşaallah (tabi önce biraz toprağı ıslah etmeye ve acilen su kuyusuna ihtiyacım var) ve bir sonraki yıl paylaşımı için yapabildiğim kadar tohum toplama gayreti içinde olacağım. Her daim bahçede olamayacağım için fire vermem de kaçınılmaz görünüyor ama ne kadar yapabilsem o kadar kardır değil mi...

Saygı ve sevgilerimle,

Andora Çevrimdışı   Başa Dön