View Single Post
Eski 19-11-2013, 07:42   #232
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Sayın Leventali Bey,

Daha önce yazdığım cümlelerimin tartışmaya neden olacağını bilseydim sizin başlığınızda yazmazdım. Konu mankeninizi (çok şekermiş, Allah bağışlasın) görünce dayanamayıp yazdık. Böylece tartışmaların fitilini ateşlemiş olduk. İnanın çok üzüldüm ve tartışmaların bitmesi için de son yazılanlara cevap dahi vermedim.

Şimdiden sonra yazacaklarım da İnşallah tartışmalara neden olmaz.

Katı ortam kültürü ve akan su kültürünü kıyasladığımızda akan su kültürünün daha profesyonel bilgi birikimi ve uğraş istediğini düşünüyorum. Katı ortam kültüründe yaptığınız hata bitki tarafından tolere edilebilirken, akan su kültüründe bunun mümkün olmadığını biliyorum.

Akan su kültürünün çok çabuk büyüyüp hasad edilen bitkiler için (örneğin marul) uygunken, daha geç hasad edilen bitkiler için (örneğin çilek) uygun olmadığını biliyorum. Bir dostum akan su kültüründe ve katı ortam kültüründe çilek denedi, katı ortam kültüründe başarılı olurken akan su kültüründe başarısız oldu.

Akan su kültüründe elektrik uzun süreli kesiliverdiğinde tüm emeğiniz boşa gidebilir korkusunu her zaman yaşarsınız ama katı ortam kültüründe böyle bir korkunuz olmaz.

Şimdilik bu kadar..

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön