Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atmel
Altay cevizi o soruların hepsini cevabladı geçmiş konuşmalarda var ama ne dedilerse hedef şaşırttılar hatta adam noterden onaylatılım dedi geçmiş muhabbette var bunlar o cevabı bile eğdiler büktüler bir kılıfa soktular burda kimse kimseyi ikna edemez neden olmaz diyenler gitmedi görmedi cinsi tanımıyor Ben neden savunuyorum gittim gördüm elledim aldım kırdım yedim tadına baktım orda karşılaştığım ekenler ile görüştüm orman bakanlığında çalışan mühendis ile görüştüm ellerindeki patente baktım Altay isminin tescil belgesine baktım Altay bosfor şirket resmi belgeleri gördüm siz hangisini gördünüz
|
Sayın atmel..
Hepsini okudum forumun merak etmeyin..Okumadan yazmam..
Cevaplar var ama bir kısmı çelişkili. Bir kısmı abartılı. Bir kısmı ise tutarsız. Tutarlılığı ile sürekliliği olmayan bir şeyin cevap olarak kabul edilmesi beklenmemeli.
Bu forumda her kesin kabul ettiği şey bu ceviz türünün verimli olması gerçeğidir.
Bu forumda her kesin kabul etttiği ve sizlerin kabul etmediği yan ise bu cevizin sunuş şeklindeki tutarsızlık ve bilgisizliktir.
Tekrar söylüyorum bir kaç ceviz ekmek başka bir şey..yüzlercesini binlercesini yatırım için dikmen başka bişey..Geçmişi bizde 4 seneye dayanan bir cevizi yatırım için önermek nereden bakarsanız bakın büyük vebaldir.
Hedef şaşırtmaktan kastım. Forumu dikkatlice baştan sona okuduğumda şunu görüyorum..Altay cevizi ile ilgili bir takım sorular var..Onlara verilmiş bazı tutarsız, eksik, bazen sonradan düzeltilmiş cevaplar var..Ve daha sonra bakıyorsunuz ki tartışma şuna dönmüş..
Senin bahçende ne kadar ceviz var..? Fotosunu koysana..? Chandlerden kaç kilo alıyosun ki..?..
Sorulara cevaplar yerine hep bir mukayeseye girerek hedef şaşırtılmış..Sanırsınız ki altay ceviz başlığı değil de başka bir başlıkta tartışılıyor..
Tekrar söylüyorum..Bu ceviz gerçekten verimli bir çeşit..Üstelik ilk defa da bulunmuyor..!! Yaşar Akça hoca da kitabınnın bir yerinde değinmiş (salkım ceviz olarak)..Gerçekten ümitvar bir çeşit..Ülkemize getirenlerden Allah razı olsun..Yeni bir çeşit ve argesi yapılmalıdır..
Ama öyle ülkemizde bir 4 senelik geçmişine bakılarak yatırım için önerilmesi fikrimce uygun değildir..
Kendi adıma daha önce de dedim..Aşılı olanlarda ben alıp bir iki tane ekip deneyeceğim..
Bizlerin itirazı geçmişi ülkemizde dört sene olan bir cevizi yatırım için böyle kesin bir kanıyla savunmaya. Bunun için elinizde ne bilgi var ne deneyim..Tabi aksi de öyle..
Onun zaman bunu gösterektir. Herkesin kendi terciği..
Saygılarımla