View Single Post
Eski 19-11-2013, 01:23   #230
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Merhaba Sayın Vetman,

Allah iyiliğinizi versin emi, gecenin bu saatinde güldürdünüz beni. Çay ağzımdan burnumdan geldi.

Yaz sevgili arkadaşım yaz. Eline, yüreğine, kalemine sağlık. Yaz da mayınlı toprakları buraya getirme.

İnternetin en eski kullanıcılarından bir olarak şunu içtenlikle söyleyebilirim. Kelimelerin yüzü soğuktur, insanların değil. Burada yaşanan bir çok tartışmayı, herkesin bulunduğu bir ortamda yapsak, bu tartışmaların çoğunun bir espiriyle biteceğine adım gibi eminim.

Cemil Meriç, "Kelimelerle savaşırız. Yüreğinden çıkana bakmayız." (Tam cümle bu olmayabilir) diyor. Biz de öyle yapıyoruz işte. Kelimelerle savaşıyoruz. Ben inanıyorum ki, hemen herkesin yüreğinden çıkan şeyleri görebilsek bunca tartışma da yaşanmayacak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leventali Mesajı Göster
Deneme yapan arkadaşlar da tecrübeleri ışığında bu konuya bir kaç cümle yazarlarsa sevinirim. Avantajı ve dezavantajı.
Saygı ve sevgilerle...
Zaman zaman yardım istediğim, zaman zaman bilgi istediğim şeyler aslında sadece bana değil, burayı okuyan kişilere de yarayacak istekler. Bu güne değin çok az isteğime cevap geldi.

Bunun nedeni insanlar yazmaya korkar olmuş. Aman şimdi biri bir şey diyecek, küçük mü düşerim, benden daha bilgililer var o cevap versin gibi düşüncelerle bildiği şeyde bile bir şey yazmak istemiyor.

Kasıtlı olarak birini hedef almadığınız, aşağılamadığınız ve daha önce tartışılıp sonuca bağlanamamış başlıkları burada yeniden başlatmadığınız sürece yazın. Hatta hatıratınızı bile yazın. Çünkü bir hikaye, bazan kelimelere dökemeyeceğiniz şeyleri anlatır.

Ama ben derim ki, tartışmaları her hafta bir konu belirleyip, bir başlıkta, belirlediğimiz saatlerde olabildiğince tartışalım. Haftaya yeni bir konu açıp onu tartışalım. Benim ve diğer başlıklardaki arkadaşların yaptığı çalışmalara da onların ve okuyanların işine yarayacak bilgileri yazalım. Çünkü bilgi arayan kişilerin kafalarını da karıştırmamış oluruz böylece.

Amerika'da bilim adamları bir araştırma yapmış ve beynin bir bölümünü kesip alınca insanların siyasi olarak SOL düşüncesinin kaybolduğunu ve bu deneyin SOL'un bir hastalık olduğunun kanıtı olduğunu savunmuşlar.

Rus bilim adamları da cevaben: SOL bir hastalık değildir. Bu araştırma kanıtlamıştır ki sadece beyinsizler SAĞ düşünebilir.

Şimdi bu yazıyı okuyan arkadaşların bir kısmı ilkini, bir kısmı ikincisini haklı bulacaklardır. 3 bin sene tartışsak bir yere varılamayacağı kesin bir konu.

Bu başlığa ne kadar çok yazı yazılırsa, bu başlığın o kadar hiti olur. Hit sıkıntım olsa tartışmaya iki odun da ben atardım.

Önerilerinizi çekinmeden yazın. Uzun uzadıya yazın. Birileri bir şey der mi düşünmeden yazın.
Bu konudaki bilgi birikiminizle de soruları cevaplayın. Gerek benim gerekse buradan yazan arkadaşların.

Ama lütfen birilerini itham ederek bir şey yazmayalım.

Saygı ve sevgilerimle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön