Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsehirli
çamtepe bizmi kırıcı konuşuyoruz başkalarımı kırıcı ve hakaret dolu sözleri söyleyenler başkaları suçlu olanlar b,iziz hayret buda bu sitenin ne kadar örgütlü pilanlı olduğunu gösteriyor
|
Gönderdiğim mesajın içinde "nevşehirli rumuzlu arkadaşımız seviyeyi düşürüyor" dediğimi gerçekten hatırlamıyorum. Bir de siz bakın isterseniz?
Madem ki "pilanlı" ve örgütlü olmakla suçlanıyoruz, gücümüz yettiğince savunma yapalım..
Önemli gördüğüm bazı konuları tekrar özetleyelim:
1. İsteyen, istediği kadar alıp Altay Cevizi dikebilir, deneyip görebilir.. (Hatta istediği dikim aralığı ile). Bunun ancak faydası olur, zararı olmaz. Ancak, bu forumu okuyan birisi kendi alın teriyle 40 yılda zar zor biriktirdiği 3-5 kuruşunu bir hayal uğruna buraya bağlayacaksa, dikkatli olmasını ve (itidalli ya da ateşli yazılmış) endişelerimize kulak kabartmasını tavsiye ederiz.
2. Bu başlıktaki yazılarımı okursanız, ortaya ikinci çıkan Altay Cevizci üyeye "lütfen Altay Ceviz hakkındaki bilgi kirliliğini düzeltin" diyorum. Ben dahi deneme amaçlı fidan alırım diyorum. İkinci Altay Cevizci üye de, her ne kadar daha ayakları sağlam basarak yola çıkmış da olsa, birinci Altay Cevizci arkadaşın "kamuoyunu yanıltmaya yönelik" yazdıklarını açıkça düzeltmediği için benim gözümde puan kaybetmiştir. Mahkemeler oluyor olabilir, ama bunu magazin basını gibi dedikodu şeklinde öğrenmemeliyiz. (Bu arada belirteyim, bu başlık bir forum takipçisi olarak beni gerçekten yoruyor ve artık ilgimi çekmiyor. Dolayısı ile okumadığım dönemlerde arada
ikinci Altay Ceviz kalkıp düzeltme yazdıysa gerçekten çok özür dilerim)
3. Internet ortamında sadece yazıyla bir derdi anlatmak çok güçtür. Internet sizin bugün kullandığınız halini almadan çok önceden beri internet mecralarında bir şeyler tartışan birisi olarak bunu söylüyorum. Bir söylersiniz, iki söylersiniz kendinizden geçersiniz siz de kalp kırabilirsiniz.. Kalbi kıran kim olursa olsun buradan kalkıp "abi bak bu yazı olmadı" deriz.. Ben yaparsam, siz de bana dersiniz. Daha önce birisi kalkıp beni vatan hainliği ile suçlamıştı. Yarın başkası da yazabilir "Çamtepe vatan hainliği yapıyor... Hâlâ..." diye.. Farketmez.. Ben yolumda devam ederim..
4. Madem ki kişisel olarak üstünüze alındınız, size direkt vereceğim cevap şu olur: Sn. Lilium'un tarzını eleştirebilirsiniz, ama kalkıp "fidancı", "tekerine çomak sokuldu tabi", ve hatta "çiçekçi" derseniz kendisine hem ayıp hem haksızlık etmiş olursunuz. Gidip bir çayını içseydiniz böyle düşünmezdiniz. Elbette ki ceviz konusundaki bilgi birikimini ve el maharetini ufak tefek paraya dönüştürmek isteyebilir, ben de ihtiyaç duyarsam kendisinden zevkle hizmet ya da ürün satın alırım ama bahsettiğimiz rakamlar on binlerce fidan satanların yanında çok komik kalır. Çomak olsa olsa onun kalbine sokulmuş olur..
Şimdi diyeceksiniz ki, yahu Çamtepe amma hayranıymıyşın Lilium'un.. "Pilanlı" ve örgütlü şekilde savunuyorsun. Hayır efendim.. Eğer tüm forumu okuyabilecek zamanınız varsa zaman sırasıyla örneğin Sn. Lilium ve Sn. ncp1963 arasındaki tartışmaları okuyunuz. Cevizi çok seven ve hobinin ötesinde hayatlarını adamış iki abimiz. Bir ara atıştılar, ama taraf tutmadık. Bir de benim mesajlarımı taratınız, "Sn. Lilium bu sefer katılamayacağım..." diye başladığım mesajlar göreceksiniz. O da bana böyle bir anlaşmazlık durumunda "Lan Çamtepe..." diye hitap etmiyor cevaplarında, nasıl diyaloğu başlatırsanız o da aynı şekilde cevap veriyor.
Dolayısı ile, Sn. nevşehirli, uzun lafın kısası, bu forumu canlı tutmak ve okunulur kılmak kolay değil. Herkesin emek vermesi lazım. Burası bir bilgi kaynağı olarak görülmeli. Facebook, Twitter ya da bir kıraathane ortamı değil. Dolayısı ile bir tartışma yapacaksak da genel forum üyelerine hitap etmeli ve fayda doğurmalı düşmanlık değil.. Sizi bu foruma neyin çektiğini hatırlamaya çalışın ve o cazibeye siz nasıl katkıda bulunabilirsiniz diye düşünün isterim..
Selamlar, saygılar..
Ç.