Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sayın s.serdar  benim güllerim neden sizin gülleriniz gibi olmuyorlar?..
|
Sayın YeniGine.
Deneyimlediğim kadarı ile cinsi, kadar budanmasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Meyve de olduğu gibi güller içinde verimi arttıran faktörlerin başında budamanın olduğunu sanıyorum. Bunun dışında fazlaca gübre ve ilaç da kullanmıyorum. Sulamasınında yazın en sıcak günlerde haftada bir, normal yaz sıcaklarında 10 günden önce yapmıyorum. Toprağının da pek bir özelliği yok.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Gül hatmilerinizi görünce (ben çok seviyorum gül hatmileri) ne kadar güzeller özellikle kırmızısı çok güzel derken gitmişler üzüldüm.  İnşallah tohumlarından almışsınızdır... Zahmetsiz ve çiçek yapıları çok hoşuma gidiyor benim.
 Yazık bahçe kapınızın önünde de ne kadar güzel duruyorlarmış oysa ki...
|
Yan bahçe sınırımıza 4 sene önce özene bezene onlarca tohumunu dikmiş ama bir tanesini bile hayata geçirememiştik. Araba yolunun kenarına dikip unuttuklarımız 3 yıl bize farklı bir güzellik yaratmıştı.
3 yıldır ayni hatmilerle idare ettiğimiz için maalesef bu sezon tohum almadık. Ancak yerleşkemizin kapı girişinde katmerlisi var. Gerçi resmi iyi çıkmamış ama seneye oradan tohum alabiliriz. Ancak asfalt yolun kenarında yetiştirebilir miyiz kestiremiyorum. Artık yeni çiçek ve ve ağaç için bahçemizde pek yer kalmadığı için hatmiye bahçe içinde yer vermeyi düşünmüyorum. Belki yerleşkemizin karayolu boyuna dikebiliriz.