Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asln
Bu cinsini bilemediğim iri menekşem nihayet çiçeğini büyüttü ve bu sabah açmaya karar verdi.Rengi krem tatlı bir beyaz.Çiçek yaprakları kenaları kıvrımsız .Takıldığım bir şey oldu.Neden sadece 1 tane çiçek yaptı ve devamını yapmadı? Şu andada başka bir çiçek yumrusu gelmiyor.
Çiçek açması için budadım,toprak değişimi saksı büyütme.Cevap 1 sap üstünde 2 çiçek olarak verdi.Zorladım diye olmş olabilirmi? Zar zor 1 çiçek verip sonra yine yapraklanmaya mı geçecek 
|
Budadım derken !!! Sanırım sağlıklı 2. ve 3. sıra yaprakları alıp, dıştaki ve taç kısmı bıraktınız...
Şahsen, tasvip etmiyorum. Menekşeyi açmaya teşvik etmek için dışta kalan sağlıksız ve / veya simetriyi bozan yaprakların alınması gerekir. Eğer dış yaprakları bırakıp içten yaprak alırsanız. Çiçek açacak bitkiyi vazgeçirtip yaprak yapmaya yöneltmiş olursunuz. Dış yaprakların öleceğini çiçek biliyor. yapraksız kalmamak için yaprak yapmaya yönelir. Çiçeklenme için sadece biraz daha sabır ve düzenli bakım yeterlidir. Taç kesim Veya yedekleme yapmıyorsanız...Lütfen dışta yaprak varken içten yaprak koparmayın....