View Single Post
Eski 17-11-2013, 19:56   #261
altintasna
Ağaç Dostu
 
altintasna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 746
Geçenlerde yağmur altında kalan kaktüslerimi dün yie dışarı çıkardım. İki gün daha hava güzel ardından yağmular başlıyor.

Onları en az bir ay sulamam. Bir ay sonra ise havanın durumuna göre belki çok hafif sularım.

Ayşe Abla'nın göndermiş olduğu ve bir hafta önce diktiğim kaktüsleri dün akşam hafiften suladım. Onları da aynı şekilde bir ay sulamam.

Bugün diktiğim üç çeliği ise iki hafta sonra hafiften sulayıp bir daha uzun süre sulamam.

Ayşe Abla'dan gelenleri merdiven boşluğunda güneş görmeyen ama ışklı bir yere koydum. Dışarıya oranla biraz daha ısı oluyor. Çok soğuk zamanlarda ise üzerlerini örterek bahara kadar koruyacağım inşallah. Zaten büyüme dönemleri değil. Kimisi köksüz kimisi hafif köklü. Yani pek de güneşe muhtaç değiller diye düşünüyorum.

Daha önceden dikilmiş olanlar da evde soğuk bir odada duracaklar.

Bi ara aynı türde olanları veya benzer olanları bir arada çekerek eklemeyi düşünüyorum buraya. Maksat şimdiki son hallerini fotoğraflamak ve bahar geldiğinde boy ve büyüme durumlarını daha iyi gözlemleyebilmek. =)

altintasna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön