View Single Post
Eski 16-11-2013, 13:34   #184
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Merhaba Levent Ali Bey

Merkez Anadolu Kimya yi aradim 0532 493 4429 Abdullah Bey`i aramami soylediler. Kendisi ile gorustum, topraksiz tarima uyan mallarinin Special Fert oldugunu soyledi.
Iran`da getiren bayisi varmis bana telefonunu email atacak.

Bu arada bunu nasil formule edecegimi bilmiyorum, bende veya sizde ppm olarak belli bir bitki icin formul var, neyi ekleyecegimiz nekadar katacagimizi ben hesaplayabilecegim konusunda pek emin degilim. Siz yaptiginizdahaberim olsa iyi oolur, ben de birseyler calisayim bakar karsilastiririz.

Internette " hydrobuddy " isimli bir program var indirirseniz parametreleri girince besin icin gerekli malzeme ve miktarlari veriyor. Siz indirseniz kendi yaptiginiz hesapla karsilastirabilirsiniz.

Bugun canim sikildi, anlatacak kimse bulamadim size yazayim bari. Benim dairem 3 katli binanin 2nci katinda net 199 m2,her kat bir daire. Bugun ust kattaki komsuyu gordum, catiya bir hidroponik kurayim deneriz falan derken, olmaz dedi catiya birsey koydurmam.Halbuki cati dumduz 200m2 ve bos. Hepimiz malsahibiyiz yapacak bir sey yok, buranin kanununa gore koyamam.

Balkon guneye bakiyor buyuk ama kis geldi disari koyamam, pencerelerin tumu kuzeye bakiyor gunisigi cok az aliyor. Kisacasi kaldik yaza ki balkona kurayim. Neresinden baksan 4-5 ay beklemek lazim, bu da kismetimiz. Hayirlisi bakalim.

Sizin besin programina bu Special Fert in terkibini girip calistirsan gerikalani hesaplatsan cok kolay olur.

Depom kucuk diyen arkadasin sorunu kolayca cozulur boylece, formulunuzu 100 litreye gore yaparsaniz, herkes kendi istedigi yuzdeyi hesaplar. 200 litre yapacaksa herseyi 2 misli koyar 200 litreye tamamlar,20 litre yapacaksa 1/5 oranda tartar hazirlar 20litreye tamamlar.Boyle degilmi? Bence programinizi 100 litre icin fiksleyin carpani kendi istedigi litreye gore orantiyla hazirlasin.

Saygilarimla

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön