View Single Post
Eski 15-11-2013, 22:53   #446
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Sayın Benol hanım, sanırım Kelebek Orkidesi tohumu satın aldınız. Ben de Kelebek orkidesi tohumlarını Zengarden den almıştım. Eminim siz de tohum çimlendirmeyi biliyorsunuz bundan şüphem yok fakat benim çimlendirme yöntemimi buraya yazmamın sebebi herkes faydalansın diyedir.Lütfen yanlış anlamayın.
Çimlendirilmeleri çok zor değil, normal toprağa ince torf karıştırın, bu karışımı plastik şeffaf bir kutuya doldurun toprağın üzerini elinizle hafifçe bastırarak düzleyin ve toprak nemli olacak şekilde sulayın sonra tohumlarınızı seyrek olarak ekin. Tohumlarınızın üzerini elenmiş ince torf ile örtün ve elinizle hafifçe bastırın tohumları yerlerinden oynatmadan hafifçe sulayın. Tohumları ektiğiniz plastik şeffaf seranızın plastik kapağını kapatarak tam ışık alan bir yere yerleştirin. Birkaç gün sonra tohumlar çimlenecektir(hava sıcaklığına bağlı olarak), seranızın kapağı nemle kaplanacaktır, günde iki kez kapağını açın havalandırın ve tekrar kapatın, bunu hergün yapın çünkü tohumların çimlenmesi için su ve güneş ışığı gerekli olduğu gibi hava da gereklidir. Kolay gelsin....

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön