Sagol Levent Ali Bey
Haftaya hasat bitince adet, kilo, birim maliyet filan epey bilgi gelecek sizden, Sagolun.
"Gazagelme " ikimiz tarafindan da kullanilan bir sakaydi, zaten metinlerden belli. Arkadasin sorunu surekli basinda durmamakmis, ben de akilli vanadan baskasini soyleyemedim, size goruyoruz surekli basindasiniz, ayrilmak hele birkac gun mumkun mu?
Ben baslayinca yardim isteyecegim birkac kisiden. Besin yapmak icin, goruyorum ppm hesaplari, atom agirligi, mol hesaplari karisik. Kendim birseyler hesapliyorum cok zor degil ama bir hata yapsan sonuc kotu olur. Bu nedenle yapacagim hesabin teyidi olsun yeter.
Aslinda Kudret Bey`den aldim ama gumrukte birakmadilar, bir suru ufak pakette beyaz toz falan, birakmadilar pasaportumun fotokopisini de alip elkoydular. Mecburum kendim yapmaya. Elimde arayip buldugum taze yesillik, kavun besin formulleri var, marulu da sizing denenmisi kullansak kurdukmuydy akilli vanayi gel keyfim gel. Ruya gorur adam hemen 1000 m2 sera yeter mi? 5000 mi yapayim, ucunda buyuk para var ruyalari. Insan boyle iste. Otur yaz millet aman dikkat edin cok zor is, teknik is, pazari bulmadan aman ha !, sira bana gelince " ben yaparim abi !". Saka bir tarafa denemeyi istedigim birkac urun var, bruksel lahanasi, kavun, brokkoli, domates, hiyar istemiyorum. Bunlarin formullerini buldum. Sirasi gelince sorariz arkadaslara.
Size kolay gelsin bakalim, cogu gitti bir haftasi kaldi.
Siz argenizi yapadurun, o afacanlardan kacina tarimi sevdirdiniz, kaci deneyecek biliyor musunuz? Hem arge hem milleta fayda, sagolun!
|