Herkese hayırlı akşamlar,
Sohbet harika. Sayın Kızıltan'ın vasıtasıyla hayatımıza yeni bir kavram daha girdi. Akıllı vana. Ben incelemeye değer buluyorum. Tek gördüğüm eksiklik izlediğim videolarda depoya oksijen verecek bir motorun bulunmaması. Belki de yeterli geliyordur bilemiyorum. Aslında bu akıllı vanaları uzun uzadıya bir konuşmak, tartışmak gerekli diye düşünüyorum.
Ne dersiniz Sayın Kızıltan? Aramızda gördüğüm kadarıyla en bilgili sizsiniz bu konuda.
Yardım etme konusuna gelince. Ne demek efendim.
Elinden geleni herkes yapar, elimden gelenden fazlasını da yaparım.
Sayın ykaya194, İstanbul-Biga yazmışsınız. Çanakkale Bigalı mısınız?
Sayın Kar Çiçeğim, Sana da torpilli merhaba. Tarsusluymuşsun. Torpil ondan. Tarsusluyu bilemez şimdi arkadaşlar alınmasınlar. Hemşehricilik değil yaptığım. Tarsus'un garip bir hikayesi vardır. Yazarız yeri geldi mi bir gün. Tarsuslu pozantıyı geçti mi hasret çöker içine. Garip kalır. Buruk kalır. Sudan çıkmış balığa döner. Bir Tarsuslu Kar Çiçeğim diye isim verebiliyorsa kendine anlayın beni

O yüzden torpilli bir merhaba dedim. Tarsus özlemine bir nebze serinlik vermesi için. İyi dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim.
Sera ile ilgili notlarımız :
1- Marullar gün boyu su tükettiler. O kadar su tükettiler ki besin eklemeyi bırakın 30 litre tanktan su alıp, 30 litre su ekleyerek EC yi düşürebildim. Biraz önce ölçtüğümde yine su tüketmişler ve bir miktar EC yeniden yükselmiş.
Biz ne yaparsak yapalım adamlar kafasına göre
oyalanıyor bizimle.
Belli ki eylenmek istiyorlar. İki üç gün üst üste neredeyse birer litre besin eriyi tükettiler. Şimdi de su içip duruyorlar.
2- Bir aksilikten ötürü siparişlerimizi geçemedik bugün. Besin eriyik maddeleri pazartesiye kaldı. Biz işe dalınca firma erken kapatmış. Cumartesi de çalışmıyorlarmış. Aksilik işte var bir hayır.
3- Fuardan şu televizyonlarda gördüğümüz uzayan hortumlara benzeyen bir hortum almıştım. Çeşmeye takılan aparatı ve diğer ucunda da aç kapalı musluğu güzel bir şey. 20 TL ye almıştım. Televizyonda reklamı yapılan değil ona benzer bir hortum. Ama çok kalitesiz bir şey çıktı. Birinci gün bir orta yerden su fışkırmaya başladı. Bu gün bir kaç yerinden daha. İptal tabi. Görünüşe aldanmamak lazımmış. 20 TL daha heba...
4- Tartışmalar arasında "
Gaza gelmek" konusu geçmiş. Aman ha, diyorum. Adamı şehirden köye indiriyor. Şakası yok! İnanmazsanız sorun İsmail Bey'e... (İsmail Bey'in geniş hoşgörüsüne sığınırak yapılmış bir espiridir.)
Bu arada İsmail Bey'i daha yakından tanımak isteyenlerin, forumun İçimizden Biri başlığını bir karıştırmalarını öneririm.
5- Haftaya cumartesi günü sanırım hasat yapacağım. Bayağı büyüdü marullar. Hasat diyorum zaten yarıdan çoğu paylaşıldı. Bizim afacanlar seçtikleri marulun önünde poz verdiler.
6- Gaz demişken. Daha önce yazmıştım. Market otomasyon işi yapıyorum. Mersin'de programımı kullanan marketlerin bir çoğu gaza getiriyorlar beni. Tarsus'taki yakın komşumuz manavı, marketi saymıyorum bile. Benden yüz bulamayanlar Annemizi salıyorlar üzerimize. Hayırlısı Allah'tan...
7- Kendim için yazmış olduğum bir EC, PH , NEM, ISI takip programı vardı. Minik bir programcık abartmaya gerek yok. Onu buradan paylaşıyorum şimdilik ama onun için yeni bir başlık açıp, kullanımını orada anlatacağım. İndirmek isteyen arkadaşlar aşağıda verdiğim linkten indirebilirler.
Sıkıştırılmış bir dosya. Onu açınca iki tane Setup dosyası göreceksiniz.
-SeraECTakipKur
-Setup
Setup olan dosyadan kuracaksınız. Nedeni eğer bilgisayarınızda olmayan ek dosyalara ihtiyaç duyarsa internetten indirip kuracak.
Kurduktan sonra masa üstünüze bir link atacak.
Biz programcılar mükemmel program yazdığımızı zannederiz. Oysa kullanımda onlarca hatamız çıkar. Çünkü biz test ederken nasıl kullanılacağını bildiğimiz için o şekilde test ederiz. Kullanımda ise herkes farklı bir kullanım yapar. Orada kaçırdığımız olası kullanıcı hatalarını görürüz. Programda gördüğünüz eksikleri, talepleri yazarsanız o doğrultuda geliştirmeye devam ederim.
İndirme Linki :
AlestaECTakipKUR.rar
Saygı ve sevgilerimle...